10-01-2018 13:14
Witam. Mam nietypowy problem ze zwrotem pieniędzy za odesłany przedmiot. Sprzedawca wymaga ode mnie uruchomienia procedury zwrotu z poziomu strony ebay, ale ja nie mam takiej opcji na polskiej stronie. Zmiana na stronę ebay.com powoduje iż mam taką opcję, ale po kliknięciu w nią przekierowuje na polską stronę gdzie występują jakieś problemy techniczne itd... jest jakaś inna opcja uruchomienia procedury zwrotu?
10-01-2018 22:05
moze przez Paypal?
moze w "moj ebay" w tej transakcji . opcja po prawej stronie?
zaloguj sie na Ebay.com i stamtad sprobuj
22-01-2018 23:43
mam podobnie. Czy poradziłeś sobie z tym problemem. U mnie zalogowanie się na ebay.com, czy debay.uk czy ebay.de nie pomaga.
09-07-2020 22:45
11-07-2020 10:47
Napisz do supporu Ebay podając numer aukcji , że zaplacileś karą kredytową poprzez PayPal , ale jako gość , przedmiot nie dotarł i chcesz zwrotu pieniędzy zgodnie z ochroną kupujących.Podadza Ci identyfikator tranzakcji. Potem piszesz do PayPala poprzez email , podajesz numer aukcji ebay i numer tranzakcji i piszesz , że przedmiot nie dotarł , prosisz o otwarcie sporu. Jezeli w Ebay masz powiazane konto z PAYPal to OK , jak nie to po prostu je założysz i tam będzie widoczny spór. W ciągi 20 dni musisz przekształcić spór w roszczenie i czekasz na zwrot pieniędzy.
Poniżej treść odpowiedzi jaką dostałem od Ebay:
Cześć Krzysztof,
Dziękujemy za napisanie do obsługi klienta eBay w sprawie pozycji „XXXXXXXXXX” - opis aukcji .. Mam na imię Sana i cieszę się, że mogę pomóc.
Krzysztof, rozumiem, że zapłaciłeś za przedmiot kartą kredytową i chcesz wiedzieć, w ramach którego programu jesteś chroniony, ponieważ nie otrzymałeś przedmiotu. Całkowicie rozumiem znaczenie problemu. Pozwól mi pomóc.
Aby Ci w tym pomóc, sprawdziłem szczegóły transakcji i widzę, że zapłaciłeś za przedmiot kartą kredytową, a płatność została przetworzona za pośrednictwem Twojego zweryfikowanego konta PayPal „XXXXXXX@xxxxx.com”, a transakcja odbyła się w serwisie eBay Polska . W serwisie eBay Polska mamy ochronę PayPal dla naszych kupujących do 180 dni
Krzysztof, W tej sytuacji, gdy nie otrzymałeś przedmiotu, po prostu musisz skontaktować się z PayPal za pośrednictwem poczty elektronicznej i poprosić go o zgłoszenie sporu PayPal (Przedmiot nie został odebrany) w Twoim imieniu. Możesz udostępnić ten e-mail zespołowi PayPal.
Ponadto poinformuj zespół PayPal, że masz zweryfikowane konto PayPal z adresem e-mail „xxxxxx@xxxxxxxx.com”.
Chciałbym się tym podzielić, Ochrona zakupów PayPal nie obejmuje transakcji innych niż PayPal (lub gość PayPal), ale ponieważ masz już konto PayPal, możesz zadzwonić do PayPal, aby sprawdzić, czy są w stanie Ci pomóc. Ponieważ transakcja została zakończona za pomocą karty kredytowej i przetworzona przez PayPal jako brama (gość PayPal), nie możesz znaleźć tej transakcji w PayPal.
Link do otwarcia sporu PayPal:
Twój identyfikator transakcji PayPal: „XXXXXXXXXXXX” - (Podaj do PayPal)
Jestem optymistą, że będziesz w stanie rozwiązać ten problem za pomocą PayPal i uzyskać zwrot pieniędzy.
Po złożeniu sporu w systemie PayPal zalecamy naszym kupującym eskalację sporu w systemie PayPal w ciągu 2-3 dni w celu przyspieszenia procesu zwrotu pieniędzy.
„Możesz zgłosić roszczenie w dowolnym momencie w ciągu 20 dni kalendarzowych od daty otwarcia sporu. Spór zostanie automatycznie zamknięty, jeśli nie zostanie przekształcony w roszczenie w ciągu 20 dni”.
Dziękujemy za wybranie serwisu eBay, jesteś cenionym użytkownikiem. Z przyjemnością Ci pomogłem. Miłego dnia.
Z poważaniem,
Sana
Obsługa klienta eBay