25-04-2008 09:21
20-08-2014 12:47
Witam wszystkich.Mam taki problem.Sprzedalem buty na ebay.uk(bo tu mieszkam) kupila je kobieta z NY i prosila o wyslanie ich do Nigerii.Koszt butow 45f sama od siebie tak jak napisala ze wplacila jeszcze 20f na przsylke.Z paypal dostalem wiadomosc ze pieniadze zostaly wstrzymane do czasu az przesylka dotrze na miejsce.Kazali zeskanowac rachunek i nr.nadania paczki i wyslac do nich.Teraz przyszedl kolejny mail ze musze zaplacic 70f cla przez Western Union,jezeli tego nie zrobie zablokuja mi paypal i ebay.O co w tym wszystkim chodzi?
11-09-2014 22:14
Witam!
Jeżeli Telefon Kosztuję 75.50$ + przesyłką do Polski z Stanów Zjednoczonych 35.01$ to doliczą mi coś cła czy nie jeżeli tak to ile ?
Pilne!
12-03-2016 19:52
mam pytanie : jeżeli zakupiłabym orchidee w kraju spoza UE, jak wygląda cała procedura? czy mam zgłaszać UC, czy w ogóle moge sadzonki sprowadzić, ile wyniesie cło do tego typu roślin i jak z Vatem?
13-03-2016 15:47
08-12-2016 10:23 — edytowano 08-12-2016 10:26
hej
Okazało sie, ze juz mam do doreczenia przez kuriera i bez dodatkowych oplat (co mnie dziwi). Tak powiedział kurier gdy kontaktowałam sie z nim w sprawie dostarczenia przesyłki i pytał czy wszystko jest oplacone, ja powiedziałam ze tak. Sama jeszcze podpytałam sie czy napewno nie zadnych dodatkowych oplat zwiazanych z podatkiem vat, to odp, ze nie ma. Zastanawia mnie jedno w trackingu nie bylo odnotowane ze u nas w polsce przeszlo przez urzad celny tylko od razu wyswietlono ze trafilo do urzedu pocztowego przed 21 i o 6 rano dzisiaj ponownie trafilo do urzedu pocztowego i tak do doreczenia. Zamowiłam zestaw dvd blu ray ze USA z wysyłka wyszlo $114. Czy mam jeszcze obawiac sie naglego listu z urzedu celnego czy moja to paranoja ? Przepraszam, ze tak panukuje ,ale nie chce pozniej otrzymac naglego listu z urzedu celnego do uregulowania nalezonosci, bo gdy rozmawialam z infolinii Urzedu Celnego to osoba mi powiedziała, ze zaplace vat i chyba cos tam jeszcze. Prosze o odp. ?
29-04-2020 11:40
Kupuję różne drobiazgi z Chin na e bay czy alli express. Są to opaski na rękę, szczoteczki do zębów czy kabelki. Czy płaci się cło i vat?