Uszkodzone książki

Witam,

Proszę doświadczonych użytkowników o poradę, kupiłem nowy zestaw książek z GB, które przyszły powgniatane, nie były w paczce w żaden sposób zabezpieczone. Miały być na prezent, wgniecenia są na tyle mocne, że nie chcę takich dawać (wyglądają raczej jak z outletu). Sprzedawca radzi żeby otworzyć sprawę jako przedmiot dotarł uszkodzony - nie widzę takiej opcji, po za opcją zwrotu z taką opcją. Książki kosztowały 35 funtów, wysyłka do mnie 15 GBP, opłaty importowe 5 GBP. Kto płaci za odesłanie książek? Czy zwracane mi są koszty wysyłki do mnie i opłaty importowe?

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Uszkodzone książki

Po otrzymaniu przez sprzedawcę (przesyłki z numerem do śledzenia) otrzymasz zwrot całkowitej sumy.

Koszt odsylki powinien pokryć sprzedawca poprzez zapewnienie nalepki zwrotnej. Jest to niestety możliwe tylko w obrębie kraju sprzedawcy (chyba że coś się zmieniło od zeszłego roku). Poproś sprzedawcę o nalepkę. Wątpię aby się zgodził. Jeśli się nie zgodzi to niestety, pokrycie kosztu zwrotu należy do ciebie bez widoku na odzyskanie.

Nie dziwię się że  w takim wypadku (ale nie tylko) odsyłana jest przysłowiowa.... cegła.

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Uszkodzone książki

Zapytałem sprzedawcy kto płaci za wysyłkę i czy zwracają koszty wysyłki do mnie, odpowiedział że  "ebay GSP".  Czy dobrze rozumiem że ebay to wszystko zwraca? Z jednej strony jest to przysłowiowa cegła - dla mnie bezużyteczna, ale z drugiej nie jest zniszczona kompletnie. To wina sprzedawcy że w żaden sposób nie zabezpieczył książek, a nie firmy kurierskiej. Może lepiej próbować zwrotu przez paypala?

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Uszkodzone książki

Musisz otworzyć "spór".Jeżeli przesyłka jest uszkodzona z winy złego zapakowania sprzedawca ponosi koszty przesyłki zwrotnej.

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź