anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka rejestrowana z USA, jaka ?

Witajcie.

Planuję pierwszy zakup rzeczy z USA, na niemałą dla mnie kwotę. Proszę powiedźcie mi jaka przesyłka z Usa na pewno będzie rejestrowana na całą jej podróż, żeby mogła na bieżąco śledzić jej status ? Wiem, że niektóre przesyłki mają możliwość śledzenia gdy są na terenie USA, a potem już niestety nie i w efekcie w PL są traktowane jako przesyłki zwykłe, które lubią ginąć, a tak ryzykować nie chcę.

Sprzedawna chce wysłać mi te rzeczy jako " Priority international mail " twierdzi, że to przesyłka z numerem do śledzenia czy na pewno ma rację ? Dodam, że nie chce wysłać rzeczy przez żadną inną firmę świadczącą usługi pocztowe na terenie USA, w grę wchodzi tylko wysyłka przez USPS .

Proszę podpowiedźcie mi.

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 17
ostatnia odpowiedź
16 ODPOW. 16

Sprzedawca nie ma racji. Twoja priority traking numer zakonczy sie w chwili opuszczenia tej przesylki Stanow Zjednoczonych.

Polska na razie nie jest podlaczona do tego systemu.  Tu wysylam link  ktore kraje to uwzglednia

http://pages.ebay.com/help/pay/shipping-services.html

Ty szukaj sprzedawcy ktory wysle  Tobie ta przesylke najtaniej. To jest sprzedawcy problem aby ta przesylka doszla do Ciebie.

Sprzedawcy w US moga sobie taka przesylke ubezpieczyc w innej firmie niz USPS i jezeli taka przesylka nie dochodzi do Ciebie to PayPal zwraca Tobie pieniadze a sprzedawcy Firma ubezpieczeniowa. Ty musisz tylko wypelnic formularz ze przesylka do Ciebie nie dotarla

Jezeli pieniadze nie maja znaczenia to Kup od kogos kto zarejestrowany jest w Global Shipping Program.W tym wypadky zaplacisz od razu cla vaty i tym podobne fees

Jak masz wiecej pytan to pisz

Jezeli jest taka mozliwosc to podaj numer aukcji ktora chcesz kupic-bedzie od razu wiadomo jak ta paczka bedzie duza itp

Wiadomość 11 z 17
ostatnia odpowiedź

Do są drobne gabarytowo przedmioty ( kosmetyki ) , małe, lekkie, ale duża ilość ok.100szt.Cło mnie nie obowiązuje tylko vat. Problem w tym, że nie znalazłam u nikogo innego tego co potrzebuję i w ilości jakiej potrzebuję, jest ten jeden sprzedawca i za nic nie mogę się z nim dogadać co do rodzaju przesyłki. Pisałam, że chcę bezpieczną przesyłkę z numerem, którą mogę śledzić napisał mi, że wyśle mi Priority international maili że ten rodzaj przesyłki mogę śledzić również jak opuści USA.  Teraz się okazuje, że nie mogę. Napisałam, że chcę przesyłkę rejestrowaną odpowiedział : "I'm so sorry to tell you that I can't support registerd mail.

I hope you understanding. " Pytanie dlaczego i co to za problem skoro to ja opłacam przesyłkę. Nie rozumiem. To jest sprzedawca z bardzo dużą ilością pozytywnych komentarzy.

Jak więc nazywa się konkretnie przesyłka nadana z Usa przez USPS, która u nas w PL zostanie potraktowana jak polecony czy paczka, a nie jak zwykły list ...

Wiadomość 12 z 17
ostatnia odpowiedź

To niech Tobie wysle tak jak pisze. Tak jak pisalem wyzej jak nie dojdzie to otrzymasz zwrot pieniedzy. Jezeli wartosc tych towarow przekracza 250.00 $ to wg przepisow Ebay powinnas sie podpisac przy otrzymanie tej przesylki

Nie wiem jak w Polsce jest traktowana taka przesylka

Druga sprawa i ostatnia on ustalil jaka przesylka bedzie wysylal. Jezeli sie nie zgodzil na inna to nic nie zrobisz

I tak masz szczescie ze wysyla do Polski. Wiekszosc sprzedawcow nie ma zielonego pojecia o wysylce za granice dlatego Ebay stworzyl in Ten smieszny Global Shipping Program 

Decyzja nalezy do Ciebie

Wiadomość 13 z 17
ostatnia odpowiedź

No, tak jasne. Tylko to byłby mój pierwszy zakup w USA i chciałabym uniknąć ryzyka, bo boję się, że mi ktoś sporą, nierejestrowną paczkę zwinie i tyle ją będę widziała, a zamrozić sobie niemałą sumę na X czasu i potem starać się o zwrot od Paypala, no zasadniczo nie o to w tym wszystkim chodzi. Dlatego chciałam zacząć jednak od przesyłki, która daje spore szanse na to, że do mnie dotrze.

Z kolei w necie każdy pisze inaczej, tutaj znalazłam podział przesyłek oferowanych przez amerykańską pocztę i ktoś twierdzi, że priority mail jest jednak rejestrowane :

Ogólnie mamy 3 możliwości:

First Class Mail [list lub pakiet do 2 kg wagi]
Priority Mail [list lub paczka do 20kg wagi]
Express Mail [list lub paczka do 20kg wagi]

Firsct Class Mail - FCM - To odpowiednik naszego listu/pakietu Priorytetowego NIEPOLECONEGO, nie można ubezpieczyć przesyłki, w PL dostarczy go listonosz wsadzając do skrzynki kładąc na skrzynce(jak się nie mieści do skrzynki) lub bezczelnie nie weźmie "na rejon" - "bo mu się do torby nie mieści". Odbiór nie musi być poświadczany podpisem, więc jest duża szansa że ktoś na poczcie go ukradnie... Cena jest determinowana tylko przez wagę.

Priority Mail - Odpowiednik naszej paczki priorytetowej, można ubezpieczyć, odbiór jest poświadczany podpisem, przesyłkę dostarcza "paczkowy" lub zwykły listonosz, chociaż czaszami robią to kurierzy POCZTEX'u. Cena jest determinowana tylko przez wagę.

Express Mail - EMS - Odpowiednik naszego Pocztexu, można ubezpieczyć, posiada luksusową opcję "śledzenia paczki" nawet po dotarciu i na terenie PL, rozwożony przez kurierów Pocztex, odbiór poświadczany podpisem. Cena jest determinowana tylko przez wagę

Wiadomość 14 z 17
ostatnia odpowiedź

Problem z poleceniem taki ze trzeba isc na poczte a wiekszosc uzywa drukowanie nalepek na komputerze i zlecaja odbior z domu.

Tak czy inaczej - jak nie dojdzie oddadza ci pieniadze.

Postudiuj kalkulator na www.usps.com

Wiadomość 15 z 17
ostatnia odpowiedź

Rozumiem, że nawet jeśli zakupu dokonam poza Ebay, ale zapłacę Paypalem to i tak mam gwarancję zwrotu pieniądzy w razie gdyby przesyłka do mnie nie dotarła tak ? I nie ma opcji, że tych pieniądzy nie odzyskam ? Nie chciałabym wtopić sporej kwoty.

Wiadomość 16 z 17
ostatnia odpowiedź

I jeszcze z tym śledzeniem bo mnie to naprawdę nurtuje, znalazłam tutaj na forum przykładowy numer trackingu taki o : CW596035625US i po wpisaniu go na stronie USPS pojawia się calutka droga paczki z Usa do PL, a to jest właśnie ten Priority Mail, czyli wychodzi, że jednak ten rodzaj przesyłki można śledzić hmm Szczęśliwy mężczyzna .

Wiadomość 17 z 17
ostatnia odpowiedź