13-03-2013 11:26
Witam,
to moje pierwsze zakupy na eBay'u i bardzo prosiłbym Was o pomoc. Chciałbym zakupić przedmiot na tej aukcji z wysyłka do Polski - http://www.ebay.de/itm/3er-Club-Cube-Regal-weiss-rechteckig-Retro-Lounge-Wandregal-CD-Aufbewahrung-w...
Na czym polega mój problem?
- po pierwsze nie znam na tyle niemieckiego, by dokładnie rozumieć co jest napisane w treści aukcji, więc korzystam z tłumacza Google,
- czy po zakupie tego przedmiotu przez KUP TERAZ na eBay.de pojawi się on w mojej zakładce na eBay.pl i dalszy przebieg transakcji będę mógł poprowadzić w języku polskim?
- mam już konto na PayPal połaczone z moim kontem na eBay'u i obejrzałem wideo od eBay na Youtube w jaki sposób zapłacić za przedmiot, ale nie ma tam pokazanej opcji, gdy sprzedawca koszty wysyłki podał w treści aukcji (w tym przypadku w stopce strony). W jaki sposób będę miał je dodać by zapłacić i za przedmiot i za wysyłkę?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc,
trebron1789!
13-03-2013 12:58
jest napisane,ze w sprawie wysyłki za granice prosi się o kontakt ze sprzedawca,koszty wysyłki wpisuje sprzedawca,a płacić można również przelewem,tutaj tłumaczenie z prośbą o koszty wysyłki:
Hallo!
Ich möchte Sie Fragen über Versandkosten nach Polen.Danke
MfG
trebron1789
21-03-2013 23:05
odszukaj te aukcje po nr przedmiotu na ebay.pl lub zmien .de na pl w adresie aukcji i caly proces zakupu bedzie po polsku
jesli koszty sa opisane tylko w opisie aukcji, po kliknieciu kup teraz na stronie z podsumowaniem zamowienia powinien byc link typu Popros sprzedawce o podanie kosztow calkowitych. jesli psrzedawca jest powazny, to przesle ci zaktualizowane 'fakture' gdzie beda podane koszty wysylki i pozostanie Ci kliknac Potwierdz platnosc czy cos takiego, zalogowac sie do paypal i zaplacic