16-03-2013 13:17
Witam!
Chciałbym zakupić pewien przedmiot na stronie eBay. Założyłem konto na PayPal u połaczyłem je z serwisem eBay. Chodzi mi o to, czy żeby dokonać płatności natychmiastowej to muszę najpierw połaczyc PayPal z rachunkiem bankowym, czy po prostu mam zrobić przelew z rachunku bankowego na konto PayPal i po "Kup Teraz" zapłacić tym, co przelałem na PayPal.
Płatność ma być w dolarach, jednak ja mogę przelać złotówki - tutaj kolejne pytanie. Czy jeżeli mam złotówki to PayPal automatycznie zamieni mi odpowiednia kwotę na dolary, abym mógł, co do centa zapłacić tyle ile wymaga sprzedawca?
Czytałem i ogladałem różne poradniki, jednak w tej sprawie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. To ma być pierwszy zakup więc chciałbym się upewnić na 100% jak to wszystko wyglada.
Proszę o odpowiedź.
16-03-2013 13:35
Weź trochę poczytaj na PalPal tam masz wszystko opisane, co do waluty na Pay Pal jest konwerter walut tam ją wymieniasz , zawsze możesz zadzwonić do pomocy oni co pomogą
16-03-2013 22:19
Paypal przeliczy zlotowki na dolary.
Polacz konto albo z karta (szybciej dostaniesz zakup) lub z bankiem - przelew i klarowanie trwa 5 dni wiec o 5 dni opozni sie wystylka.
17-03-2013 14:03
Ok, w takim razie połaczę PayPal z karta. Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że nie napotkam dodatkowych utrudnień.
17-03-2013 15:30
Bomba. System nie jest w stanie zweryfikować karty mimo, że wszystko jest poprawnie wpisane i sprawdzone 3x. Na szczęście udało się powiazać rachunek bankowy, teraz czekam na wpłatę i możliwość weryfikacji. Sporo z tym wszystkim zachodu. 😕