anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PayPal - przelew czy powiązanie rachunku/karty. Pomocy!

Witam!

Chciałbym zakupić pewien przedmiot na stronie eBay. Założyłem konto na PayPal u połaczyłem je z serwisem eBay. Chodzi mi o to, czy żeby dokonać płatności natychmiastowej to muszę najpierw połaczyc PayPal z rachunkiem bankowym, czy po prostu mam zrobić przelew z rachunku bankowego na konto PayPal i po "Kup Teraz" zapłacić tym, co przelałem na PayPal.

Płatność ma być w dolarach, jednak ja mogę przelać złotówki - tutaj kolejne pytanie. Czy jeżeli mam złotówki to PayPal automatycznie zamieni mi odpowiednia kwotę na dolary, abym mógł, co do centa zapłacić tyle ile wymaga sprzedawca?

Czytałem i ogladałem różne poradniki, jednak w tej sprawie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. To ma być pierwszy zakup więc chciałbym się upewnić na 100% jak to wszystko wyglada. 

Proszę o odpowiedź.

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Weź trochę poczytaj na PalPal tam masz wszystko opisane, co do waluty na Pay Pal jest konwerter walut  tam ją wymieniasz , zawsze możesz zadzwonić do pomocy oni co pomogą

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Paypal przeliczy zlotowki na dolary.

Polacz konto albo z karta (szybciej dostaniesz zakup) lub z bankiem - przelew i klarowanie trwa 5 dni wiec o 5 dni opozni sie wystylka.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Ok, w takim razie połaczę PayPal z karta. Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że nie napotkam dodatkowych utrudnień.

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Bomba. System nie jest w stanie zweryfikować karty mimo, że wszystko jest poprawnie wpisane i sprawdzone 3x. Na szczęście udało się powiazać rachunek bankowy, teraz czekam na wpłatę i możliwość weryfikacji. Sporo z tym wszystkim zachodu. 😕

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź