30-08-2010 11:16
24-03-2011 22:10
Pytanie tylko czy kolega zaplaic paypalem.
07-06-2011 15:51
ZAMNIETA ZOSTAŁA SPRAWA Z EBAY BO ONI NIC NIE MOGA PORADZIC PODOBNO.
eBAY JEDNYM SŁOWEM MNIE ZLAŁ i tyle.
Pley pal nie płaciłem. Gdybym zapłacił play pal to nie było by tu tego posta.
Co gorasza to mój 1 zakup na allegro.
Zgłosiłem sprawe na policje.
Ignoruje juz odpowiedzi od mattia 101 outlet
Przestrzegam...
08-06-2011 15:20
No to juz wiemy w czym tkwi problem.
Po 1 primo:
NA EBAY ZAWSZE PLAC PAYPALEM
Po 2 primo:
i po 3 primo:
To podstawowa zasada w tym portalu. Szkoda ze musiales stracic tyle kasy zanim sie z nia zapoznales.
Zycze powodzenia w odzyskaniu pieniedzy.
Pozdr.
23-06-2011 23:05
Czy Urząd Celny zawiadamia adresata o zatrzymaniu paczki?
Pytam, bo od 3 tygodni czekam na kupioną z Anglii lampę. Sprzedawca ma same pozytywy i nadal je dotrzymuje, więc nie podejrzewam go o oszustwo. Podejrzewam za to lepkie ręce naszych pocztowców lub o przetrzymanie paczki przez celników.
To już druga rzecz, którą kupiłam z Anglii i która nie doszła. Za pierwszym razem przgapiłam termin na reklamację w Paypalu, ale tym razem czekam jeszcze 3 dni.
04-07-2011 18:00
Witam!
Chciałam zapytać jak wygłada kupno rzeczy ze Stanów jak przelać pieniążki?? możliwy jest przelew pocztowy ?? i o ile wiecej to kosztuje ?? czy sa jakies wieksze problemy jeżeli chodzi o ciuchy ??
04-07-2011 21:36
Chciałam zapytać jak wygłada kupno rzeczy ze Stanów jak przelać pieniążki?? możliwy jest przelew pocztowy ?? i o ile wiecej to kosztuje ??
tutaj płacimy tylko i wyłącznie paypal'em
czy sa jakies wieksze problemy jeżeli chodzi o ciuchy ??
doprecyzuj pytanie
12-07-2011 06:37
witam, jesli moge poradzić ..nie ma sensu dzwonic po całym świecie tylko wystarczy do Urzedu Celnego, który paczkę prześwietla. Nie ma żadnego cła dla przesyłek indywidualnych, bedacych tzw iloscia nie komercyjną.
Przedmiot musiał byc zatrzymany ze wzgledu na jego ewentualne mozliwosci "wybuchowe" bądź podejrzenie przemytu. Numer przesyłki winien identyfikowac przewożnika-spedytora, posiadającego własną agencję celną...ta ostatnia w twoim imieniu zadziała w U.Celnym.
pozdro
12-07-2011 17:52
Kolego Serekt mam podobny przypadek ;/
Jak skończyła sie twoja przygoda z "giftem"??
Jak wybrnąc z tej sytuacji, produkt faktycznie był uzywany, dodatkowo jest po naprawie gwarancyjnej "refurbished"?
08-09-2011 01:06
Witam, kupilem w stanach ostatnio organy uzywane za 1500zł (czyli jakies 500$), dzisiaj do mnie doszly tyle ze nie odebrałem bo kazali sobie dopłacic 500zł cła. Czy jest to mozliwe ze 1/3 wartosci mi doliczyli jako cło/podatek? Przeciez to jakies kpiny chyba zwłaszcza jeśli jest to używana rzecz, nawet bez oryginalnego opakowania, po prostu same klawisze.. Czy da sie cos z tym zrobic? Jakos odwołać?
17-10-2011 19:43
Dzień dobry!
Mam podobny problem. Zakupiłam używane trudno dostępne perfumy w Kanadzie u sprzedawcy indywidualnego. Placiłam pay palem. Sprzedawczyni wysłała mi to drogą morską niestety ( cena na oko sugerowała raczej zwykła lotniczą ale mój błąd że nie dopilnowałam tego) poczta kanadyjska informuje, że przesyłka może iść do 6 tyg to 42 czyli 3 dni przed wygasnieciem terminu do założenia sporu. Boję się że przesyłka nie dojdzie i chciałabym założyc spór po tych 6 tyg ale jednocześnie chciałabym sprawdzić czy to gdzieś nie zalega w UC. Tak czy inaczej nie wiem jakto zrobić czy miasta mają przypisany jakieś urzędy czy musze mieć nr nadania? Jak dotąd nie dostałam żadnej informacji od urzędu o czym kolwiek. w sumie bez sensu bo to ma prawo iść tak długo ze przypuscmy ze przyjdzie po 6 tyg i zalegnie w urzedzie... moze tak być.. z drugiej strony strach mam że nie dostane tego w ogole wole sie ubezpieczyc i przed uplywem 45 dni zalozyc ten spor potem jest chyba 20 dni na wyjasnienie tego...