23-09-2013 10:09
Czy jest możliwość zapłaty za zakupiony przedmiot kartą ale bez posiadania i zakładania konta paypal? Kiedyś była taka możliwość, a obecnie jest tylko opcja albo płatności przez konto paypal, albo założenia konta paypal!
Niestety mam problem z paypal'em bo zablokowali mi dożywotnio konto (nie będę pisał szczegółów, ale prosze poszukać w google co ta firma wyprawia!). W jaki sposób mam płacić teraz za zakupy?
23-09-2013 11:39
innej mozliwosci nie ma
23-09-2013 14:09
Czyli mam pożegnać się na zawsze z zakupami na ebay'u albo założyć konto na babcię?!
24-09-2013 01:56
Mozna zaplacic. Sprzedawca ma dwie takie mozliwosci:
1. Wygenerowac przycisk posiadajacy opcje przyjmowania zaplaty bez potrzeby czlonkostwa w Paypal tak jak na mojej stronie: http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=guangxi_hone
2. Przyslac ci link w email dedykowany tylko do tej zaplaty. Malo kto bedzie chcial lub wiedzial jak czy nauczyc sie jak to zrobic.
01-10-2013 09:37 — edytowano 01-10-2013 09:38
Nie bardzo rozumiem, w punkcie 1. po kliknięciu na ten właśnie przycisk sa tylko 2 możliwości - "zapłać ze swojego konta paypal" lub "Utwórz konto PayPal". Innej opcji nie ma!
Natomiast co do drugiej opcji, ta tak jak napisałeś - mało kto będzie wedział jak to zrobić. Dokładając do tego bariery językowa mamy problem.
14-07-2014 12:31
Nio właśnie. mam ten sam problem. Na Allegro kupuję od zawsze, na kartę visa Citibanku. Na e-bayu rzadziej ale ok 10 zalupów w przeciagu kilku lat także kupoowałem na tę kartę za pośrednictwem Paypal. Tearz PayPal 'ograniczono dostęp do twojego konta". Pierwszy telefon - niegrzeczny facet do mnie się odnoisił jakbym mu zonę i córki zgwałcił. Drugi telefon - uprzejma pani poleciłą mi zawiłą procedurę przesłania skanu dowodu osobistego oraz ostatniego wyciągu z konta tej karty kredytowej. wykonałem wszystklo i kicha i dalej nioc. Co ciekawe, powód ograniczenia konbrta jest ściśle tajny, nikt nie wie dlaczego i nikt nie chce powiedziueć. Chyba tylko nijaki Snowden (czasowo w Moskwie) wie oraz nijaki i bababobama... Gdyby e-bay stosował taką procedurę jak Allegro tj dawał możliwosc wyboru sposobu płatniosci to olałbym ten Paypal ciepłym ... i bezpośrednio kartą moją visa Citibanku zapłaciłbym za zakup..
Nic dziwnego ze e-bay nie moze (nie chce?) rozwinąć skrzydeł i ugryźć tego monopolistę Allegro... Moze e-bay zatrudnia jakiegos kreta z Allegro...
Smutno pozdrawiam.
04-12-2017 15:32
23-01-2018 21:04
09-03-2018 18:10
26-03-2018 13:08
1. zadzwonic do obslugi paypal i zapytac, co mozesz zrobic
2. zlozyc reklamacje u wystawcy karty