29-09-2007 14:04
25-06-2010 20:53
20-10-2010 11:23
Witam,
czyli podsumowywując jakiego dostawce wybrać żeby mieć pewnośc że paczka z niemiec dojdzie do mnie ?:)
Sprzedajacy propobuje mi przesyłkę DHL (8,60e) lub Hermes (14,90e) ubezpieczoną do kwoty 500e.
I nie mam pojęcia co wybrać wydaje mi się ze własnie kiedyś nie doszła do mnie paczka z Hermes.
Ktoś może doradzić jakiego dostawcę wybrać ?
dzięki
13-12-2010 19:36
Ostatnio znajomy wysłał mi poprzez Hermes Amplituner Yamaha , niestety DPD , która dostarcza przesyłki na terenie Polski dla Hermesa dostarczyła kompletnie rozwalony sprzęt. Paczka była ubezpieczona na 500EUR. Spisany protokół z kurierem DPD , nic to nie dało ponieważ przesyłka międzynarodowa i to wysyłający musi zgłosić uszkodzenie przesyłki ( jakieś przepisy międzynarodowe ).OK , znajomy zgłosił , czekamy i co po 6 miesiącach przepychanek pomiędzy prawnikiem znajomego ( do tego doszlo ) z Hermesem ( przesłane tony papierów , ekspertyzy wyceny i inne ) otrzymałem 60 EUR. A sprzęt kosztował 300 EUR. Wysyłajcie DHL lub innym dostawcą , który ma przedstawicielstwa zarówno w Niemczech jak i w Polsce.
17-12-2010 18:10
witam,
jestem kolejna osoba w sumie poszkodowan przez hermesa. najgorszy kurier jakiego mialam, dopiero od sprzedawcy dowiedzilam sie ze przesylka byla dostarczona, ale ja zadej informacji nie dostalam, zadnego telefonu, dopiero dzis przeczytalam ma tym forum zeby dzwonic do dpd i po 10 min oczekiwania wszystko sie wyjasnilo i podobno jutro, po dwoch tyg oczekiwania, dostane przesylke
pozdro
15-02-2011 14:21
Witam wszystkich. Będę chyba jedyną osobą zadowoloną z usług firmy Hermes. Przesyłka nadana w Duisburgu 9 lutego 2011 r., jest u mnie (Biłgoraj) dzisiaj tj. 15 luty 2011 r. Paczka na terenie Polski dostarczona przez firmę DPD. Kurier bardzo miły i nie było dla niego problemem bezpłatne dostarczenie paczki pod inny adres (byłem wtedy w pracy, a nie w domu). Jedyną niedogodnością było tylko to, że dzisiaj rano w centrali DPD nie posiadali informacji nt. mojej przesyłki. W każdym razie, po przeczytaniu Waszych informacji o problemach z firmą Hermes, ja jestem pozytywnie zaskoczony.
Pozdrawiam Rysiek
16-05-2011 16:45
Dołączam się do wpisu. U mnie nie było problemu z przesyłką. Wysłana z Niemiec 12 maja, u mnie była 16 maja 2011 roku. W Polsce Hermesa obsługuje DPD. Trzeba zadzwonić do przesyłek międzynarodowych i po podaniu numeru listu Hermesa dostaje sie numer krajowy. Już można śledzić przesyłkę na stronie DPD. A problem z kurierem to inna sprawa. Kurierzy to ludzie i czasem im się chce a czasem nie chce czegoś zrobic.
16-10-2012 14:52
W ciągu ostatniego miesiąca, miałem bardzo wątpliwą
przyjemność korzystania kilkakrotnie z usług tej firmy.
Jest to w XXI wieku nieprawdopodobne, aby przesyłka z
Niemiec (np. z Berlina) do Sopotu przemieszczała się...
10 dni !!!
Miałem cztery takie przypadki - wszystkie przesyłki
szły 10 lub 11 dni .
Dla porównania, przesyłka EMS (także poczta kurierska, międzynarodowa)
z Hong Kongu dotarła w 4 dni ! ...
W zasadzie, dalszy komentarz jest już chyba zbędny.
Hermes to DRAMATYCZNIE I BEZNADZIEJNIE prowadzona
firma. Brak odpowiedniej organizacji, powoduje TOTALNY
bałagan i czas potrzebny do dostarczenia paczki, wydłuża
się niemiłosiernie.
PRZESTRZEGAM PRZED KORZYSTANIEM Z USŁUG
TEJ FIRMY, PODOBNO ZAJMUJĄCEJ SIĘ DOSTARCZANIEM
PACZEK .
S.K.
18-01-2013 16:37
Tak to prawda hermes to najgorsza firma .
Wszystko potwierdzam kłamcy i oszuści
Brak możliwości sprawdzenia przesyłki !
Brak informacji
Brak informacji w Polsce
Kto dostarcza przesyłke w Polsce-brak info !!
Paczki wracają bo nikogo nie zastali pod adresem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak mogą zastać -pewnie nie dwonią (dzwonkiem ?)
Nafets
18-04-2013 20:59
Nigdy nie wysyłajcie przez Hermesa!!!
Po wygranej licytacji żądajcie od sprzedającego przesyłki Deutsche Post DHL- to jedyna pewna i szybka forma przesyłki.
Właśnie przeżyłem koszmar z firmą Hermes i DPD w Polsce. Brak synchronizacji w systemie obu firm- jeżeli chodzi o numer przesyłki. Po podaniu numeru ID Hermesa – DPD informował mnie, że taka przesyłka nie istnieje. W końcu sprzedawca z Niemiec wystarał się u Hermesa o numer DPD i okazało się, że przesyłka tydzień leżała w magazynie.
Kurier nie zostawił żadnego awizo a w historii przesyłki wpisał,że został podany błędny adres. Firma nie podjęła żadnych kroków, aby się ze mną i z nadawcą skontaktować. Po licznych telefonach, mailach do Niemiec udało mi się znaleźć przesyłkę.
Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami na temat Hermesa i DPD.
19-04-2013 10:52
Problem z Hermesem tkwi w tym, że oni korzystają z tzw. wypożyczanych pracowników a tacy pracują najprawdopodobniej na zasadzie "jaka płaca taka praca"