04-01-2014 09:12
Zakupiłem po raz pierwszy w USA model
Nie mogę go nigdzie namierzyć, totalny brak informacji
Do 31.12 jakis slad był, później się urywa
Mam takie informacje na temat mojej przesyłki
Shipped from US Shipping Center to International Destination
Dec-30-13, 20:24 PM, Erlanger
Customs Documentation and Labeling
Dec-29-13, 05:45 AM, Erlanger
Processing at US Shipping Center
Dec-29-13, 05:28 AM, Erlanger
Arrived at US shipping Center
Dec-28-13, 15:14 PM, Hebron, KY 41048
In Transit-Arrived at FedEx location
Dec-27-13, 23:08 PM, INDEPENDENCE, KY 41051
In Transit-Arrived at FedEx location
Dec-24-13, 06:00 AM, BLOOMINGTON, CA 92316
In Transit-Picked up
Dec-24-13, 00:01 AM, BLOOMINGTON, CA 92316
I obecne numery przesyłki
Numer przesyłki międzynarodowej:
UPAAA000000040702189
Przewoźnik:
Multiple Carriers
Ta przesyłka została przekazana do InterPost w celu dostarczenia ostatecznemu odbiorcy (nr. LPKEN000000025472847)
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
23-05-2014 05:27
po pojawieniu sie trackingu ABC=ABCXXXXXXXX&KC=LPKEN0000000XXXXXX8&AN=H1n1M1w1N17 w TrackYouParcel wystarczy wpisać ABCXXXXXXXXX oraz pozostałe dane polska kod pocztowy, pojawią się nam dane o paczce gdzie jest oraz nowy numer listu przewozowego.
27-05-2014 05:36
Ten GSP to jakaś pomyła
Całe śledzenie jest za przeproszeniem g.no warte, nic nie widać nie wiadomo gdzie paczka jest .... Jakieś wpisy z godzinami tyle i nic wiecej co to daje za wiedzę.
Po za tym co to jest InterPost ? (to żaden inPost jak nie którzy tu myślą) to jakaś firma widmo ???
Całe śledzenie na stronce tracking coś tam jest jeszcze górsze bo jest tam na ogół jeden wpis że przyszło i tyle. Nic więcej
Mało tego Kasowanie pieniędzy nie małych i nie clenie przesyłek to chyba oszustwo a z czymś takim sie spotkałem. Przesyłka warta 150 $ a przeszła przez cło za kilka $ bo tak w USA 🙂 wycenili 🙂
Ale kasę wzieli ....
Ktoś nas tu robi w niezłego konia !
27-05-2014 16:14
@martyna.radzikowska
Witam. Trzeba wpisać wszystkie 53 znaki trackingu w TrackYourParcel czy tylko jakąś konkretną część trackingu?
Pozdrawiam.
28-05-2014 08:03
no właśnie nawet tego nie potrafili zrobić
musisz wpisać to miesko ze środka (te duze literki)
np:
ABC=ABxxxxxxxxx0&KC=LPKEN000000xxxxxxxxxxx8&AN=H1nxxxxxxxxxx7
czyli np: LPKEN000000xxxxxxxxxxx8
Ale i tak wiele nie znajdziesz
Powie ci jedynie że chyba taka paczka istnieje ale gdzie jest 🙂 no cóż ...
Na moje posty ebay milczy paypal mówi że nie wie o co chodzi
Sprzedawca sorry ja wysłałem
Jakieś **bleep** to wszystko
Trochę mnie to dziwi ? O ile był by to wynalazek allegro to bym to rozumiał ale ebay ?
No cóz wszystko dziś zpsiało
28-05-2014 08:10
Jako ciekawosta ja widzę tyle 🙂
Czyli nic
Wyslano ??? 20 ?
Status (czego status ?) 28 ?
03-06-2014 11:20 — edytowano 03-06-2014 11:21
No właśnie, u mnie się wyświetla podobny komunikat jak u Kolegi max-bit tylko, że w polu Comment mam wyraz: Arrival, a nie Inbound.
Zaczyna mnie trochę niepokoić w moim przypadku ten komunikat tzn. "Your parcel has been forwarded to the hub in Amsterdam".
Nie zapisywałem wprawdzie poszczególnych komunikatów w systemie "track your parcel", ale z tego co pamiętam kilka dni temu widniał w tym systemie komunikat, z którego wynikało, że paczka już wyszła ze sortowni w Amsterdamie do docelowej lokalizacji. Z koeli na ebay'u w "Shipment details" brak jest informacji, z której by wynikało, że podjęto nieskuteczną próbę doręczenia przesyłki adresatowi.
Tak na marginesie, z moich obserwacji wynika, że "Status date" to zapis ostatniej czynności jaka została wykonana w systemie "track your parcel".
pozdrawiam
Marcin
13-06-2014 07:43
mam pytanie do max-bit czy coś Ci się zmieniłow Twoim liście przewozowym w pozycji coment ??? też mam: Inbound, czy paczka do Ciebie już doszła ???
13-06-2014 09:14
Jestem już tak wkurzona, że nawet sobie nie wyobrażacie. Kupiłam ponad 2 miesiace temu towar w USA i do dnia dzisiejszego cisza. Towaru brak ostatnia informacja o statusie paczki z 30 marca. Napisałam do nich ale brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Sprzedający nie poczuwa sie od jakiejkolwiek odpowiedzialności. Jakaś masakra ;((( Ostatnio przeczytałam, że paczka może iść nawet do 12 tygodni tylko przy zakupach na e-Bay to jednak mija się z celem. Na szczęście płaciłam przez PayPal także mam nadzieję, że choć tutaj coś się uda zadziałać i jakąś kasę zwrócą. Chyba to był mój ostatni zakup zza oceanu ;(((
16-06-2014 07:38
JEST OK! Przesyłkę otrzymałem po 13 dniach roboczych :):):) ( w sumie od momenty wysyłki do otrzymania paczki mineło 20 dni - wliczając weekedny i poniedziałkowe "święto pamięci" w USA) - polecam kożystać z programu Global Shipping
23-06-2014 12:46
Witam
Jak na moje to przebili Alledrogo.
Dostałem numer listu przewozowego Multiple Carriers z którego nic nie wynika (nie wiem gdzie sprawdzić status)
Nagle paczka trafia do UPS (brak numeru listu przewozowego).
Naszczęście sprzedawca dobra dusza wysłał mi numer listu przewozowego UPS i tu ZONK! Miejsce przeznaczenia paczki: US 41025. Czy to znaczy że, ktoś się walną ? Czy może od tego miejsca będzie jakiś inny przewoźnik ?
Kolejne pytanie czy w te opłaty: importowe oraz Wysyłka i obsługa są już wliczone podatek i ewentualne cło ?
Pozdrawiam