Zaktualizuj dane konta - ciągłe powiadomienia
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
01-07-2021 09:22
Witam
W związku ze zmianami na ebay w sprawie tych nowych opcji płatności trzeba zaktualizować dane konta tak też zrobiłam ale ciągle mam wyświetlany komunikat " Zaktualizuj informacje o swojej tożsamości" mimo iż wysłałam skan dowodu osobistego.
Te dane chyba weryfikuje jakaś maszyna z automatu...
Wiecie może w czym może być problem (dane sprawdzałam kilkanaście razy i są poprawne)?
Napisałam dwa maile do "pomocy" ale narazie nikt nie odpisał.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 10:52
Ja piszę facebooku pl.de.com i nic .Czatowałem na ebay.com i już konsultant załapał temat i przekazał do strony polskiej aby poprawili wszystko abym mógł wpisać poprawne dane czyli ze spółki osobowej na przedsiębiorca jednoosobowy.Czekam już tydzień i nic , ponownie napisałem na facebooku .pl i podałem numer sprawy czy otrzymali od ebay.com informacje w mojej sprawie , napisali że mają wiadomość , lecz nie widzą jak to naprawić i przekazują sprawę dalej .Nie wiem co o tym myśleć .
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 20:32
mi się wczoraj udało, żeby szybko ci pomóc pisze jak ja to zrobić:
wchodzisz mój ebay / konto / informacje o firmie /
tam gdzie masz nieszczęsne TYP DZIAŁALNOŚCI "spółka cywilna" daj edytuj - i teraz najważniejsze - wpisz tam wszystko do końca, do ostatniego etapu [czyli punkty 2, 3 i 4 punkt 1 przeskoczy automatycznie], możesz wpisać tam już swoje konto formowe w banku, będzie weryfikacja konta w banku [tam pojawi się błąd, niby wróci cie do początku, ale wpisuj wszystko dalej, do ostatniego punktu], gdzieś tam po drodze trzeba dodać skan prawa jazdy, jak dojdziesz do ostatniego punktu - potwierdź że wszystkie dane się zgadzają, na tym etapie jesteś zweryfikowany jako użytkownik prywatny, nie firma - ale tym się nie przejmuj; po tym wszystkim znowu dajesz informacje o firmie i znowu dajesz edytuj "TYP DZIAŁALNOŚCI" - i tu magia - pojawią ci się dwie opcje po angielsku, wybierz pierwszą [pojedyncza firma itp], cały proces weryfikacji jako działalność jednoosobowa jest przed tobą, tam już dasz rady, bo to chyba było spoko do wypełniania; wypełnij wszystko do końca, po zapisaniu powinno ci się pojawić TYP DZIAŁALNOŚCI: "Przedsiębiorca jednoosobowy", to prawie wszystko, ale chodzi jeszcze o odblokowanie kasy na koncie...
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 20:46
ODBLOKOWANIE KASY:
pamiętajcie żeby INFORMACJE O WŁAŚCICIELU były takie same jak w dowodzie osobistym lub na prawie jazdy, imię, DRUGIE IMIĘ, podwójne nazwisko itp., patrzcie też jak wpisujecie DATĘ urodzenia, najpierw miesiąc, potem dzień i rok]; wpisujecie imię lub nazwisko bez polskich znaków [to nie jest problem dla nich przy weryfikacji]; numery konta banku zawsze na początku ma być PL;
żeby zniknęła blokada kasy wchodzicie na tę blokadę, tam już nie powinno się świecić "Zaktualizuj swoje dane biznesowe" tylko "nie możemy zweryfikować twojej tożsamości", wchodzicie w to i tam musi być wpisane wszystko dokładnie to samo do wpisaliście w polu INFORMACJE O WŁAŚCICIELU, wpisujecie i czekacie ok 5 minut, komunikat może pojawić się znowu, wtedy trzeba podesłać im skan najlepiej dowodu osobistego [wiem wiem, ale niestety], po tej akcji, jeżeli dane na dowodzie są takie same jak w sekcji INFORMACJE O WŁAŚCICIELU weryfikacja powinna się udać, znowu czekamy kilka minut, komunikat powinien zniknąć a wypłata waszej kasy powinna zostać zaplanowana na następny dzień roboczy; u mnie tak to było - dodam że NIE POMÓGŁ MI NIKT, absolutnie nikt, ani eBay.pl na FB, ani kontakt na czacie, dwa tygodnie mejlowania z pomocą - nic, zero efektu, po prostu... brak słów // jak coś piszcie, nie jestem jakimś mega mózgiem ale po prostu byłam zdespowana żeby odzyskać SWOJĄ kasę i tyle, powodzenia
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 20:53
aha, WAŻNE - BUSINESS NUMBER wpisujecie REGON!!! nazwa formy też w całości, tak jak macie podane w CEIDG
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 20:56
wszystko robimy na stronie ebay.pl, nawet jak sprzedajemy na ebay.de lub eBay.com
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2021 21:12
jeszcze taka uwaga - polecam zabezpieczyć sobie konto eBay weryfikacją dwustopniową, wiem że to wkurzające ale warto, w początkiem lipca ktoś włamał mi się na konto ale to inna historia nie związana z tematem, akurat miałam włączoną funkcję powiadomienia SMS że ktoś się loguje mi na konto z innego urządzenia, szybko udało mi się zmienić hasło, ale w międzyczasie ktoś nieźle mi namieszał w płatnościach kartą i ofertach, po tej akcji zrobiłam sobie weryfikację dwustopniową, jakby ktoś chciał jak to zrobić krok po kroku to napiszę; dodam że wszystko zaczęło się od dziwnego mejla na pocztę eBay, że niby piszą o mnie na forum że nie przyjmuję zwrotów - niestety odpowiedziałam na tego mejla i to był błąd, nie wiem w jaki sposób ale po tym weszli mi na maje konto eBay; także lepiej z tym uważać; pozdr!
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2021 15:05
Ja odkad pojawił sie nowy panel sprzedawcy - minimum raz w tygodniu dostaje maila ze ktos z innego urzadzenia sie logowal na moje konto i jesli to nie ja to zmien haslo. Tak tez zrobilam i nadal to sie dzieje, dzis znow przyszedl kolejny taki mail.
maci moze podobny problem?
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2021 19:33
Jeśli zmieniasz hasło logując się z linku podanego w email to zmień logując się wystukując w okienku adresowym www.ebay.pl.
Szanse są ze ktoś zbiera twoje hasła.

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-08-2021 08:07
Masz jakiś kontakt do Ebaya.
Pisze do nich od kilku dni ale 0 odpowiedzi.
Dziwie sie bo zawsze odpowiadali do kilku godzin od wysłania opisu problemu, teraz nic ,cisza.
Albo ja mam takie szczęście albo sa tak zapracowani
Bedę wdzięczny za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-08-2021 19:25
Jeśli w miarę niedawno otrzymałeś od nich jakąś odpowiedż spróbuj niby odpowiedzieć na nią umieszczając tam opis swojego problemu,najlepiej po angielsku-u mnie zwykle to działało ale w obecnym bałaganie na ebay niczego nie można być pewnym.