18-10-2013 13:33
Witam sprzedałem towar wysłałem po czym sprzedający nie zgodził się z opisem zgodziliśmy się na zwrot 15 euro - zwróciłem ( dal świętego spokoju ) , teraz facet otworzył spór i chce kolejnych 15 euro zwrotu . Sprzedałem mu towar za około 150 zł po tych wszystkich zwrotach to będzie że sprzedam mu za trochę ponad 20 zł .
Jeszcze żeby było śmiesznie sprawa dotyczy bakelitu- plastiku , on twierdzi że to plastik ( a nie żywica ) i chce zwrotu kasy .
Można tak w nieskończoność domagać się częściowych zwrotów ?
18-10-2013 17:58
Nie bardzo - jezelu kupujacy sie nie zgadza na zgodnosc zprzedmiotu z opisem to po ptwoerzeniu spowu zeby otrzymac zwerot platnosci powinien zwrocic Ci przedmiot.
Jezeli kupujacy przegina zglos go do obslugi zeby to sprawdzili.
18-10-2013 20:46
Zaproponuj mu aby otworzyl spor i wowczas Ebay rozstrzygnie.
Bedziesz mogl wpisac ze zwrociles juz czesc.
06-11-2013 22:15
Babka spór otworzyła bo myslała że ja sie wystraszę . Opisałem całą sytuację do ebay , doradzili mi aby zamieścić dowody zwrotów w sporze ( dodać pliki ze zdjeciami zwrotu części zapłaty ) bo tak to tylko są jego słowa przeciwko moim, a w razie czego nie ma podstaw aby przyznać mi rację . I pewnie na tym babsko bazowało bo jak tylko napisałem jej ze zgłosiłem sprawę do ebay i zamiesciłem te dowody zwrotu to zakończyła spór . Życzę wszystkim powodzenia 🙂