Sklep internetowy czy stacjonarny z akcesoriami gsm
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-03-2025 10:49
Hej, zastanawiam się, czy lepiej otworzyć sklep z akcesoriami do telefonów stacjonarnie, czy może tylko online. Wydaje mi się, że internet ma większy zasięg, ale wtedy konkurencja jest gigantyczna. Z kolei stacjonarny wymaga większych kosztów, ale klienci mogą od razu coś kupić. Jakie są wasze doświadczenia?
Sklep internetowy czy stacjonarny z akcesoriami gsm
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-03-2025 13:41
To zależy od wielu rzeczy, ale jak patrzę na sytuację, to sklep internetowy wydaje się prostszy do startu, bo odpada koszt wynajmu lokalu. Problem jest taki, że w necie konkurencja jest ogromna i ciężko się wybić bez dobrego marketingu. Stacjonarny sklep może działać dobrze, jeśli znajdziesz miejsce z dużym ruchem pieszych, np. w galerii albo obok serwisu GSM. Sporo ludzi kupuje akcesoria spontanicznie, np. jak rozwalą kabel albo chcą szybko nowe etui. Warto rozważyć połączenie tych dwóch opcji, bo można sprzedawać w sieci, ale mieć też mały punkt odbioru. Jeśli chcesz zobaczyć, jak to wygląda w przyszłym roku, to tutaj masz analizę: https://www.dobrepomyslynabiznes.pl/artykuly/czy-akcesoria-gsm-to-dobry-pomysl-na-biznes-w-2025-roku