Pytanie o kwestie etyczne.

pedrof86
Użytkownik
Witam,
jestem studentem trzeciego roku administracji na
Politechnice Śląskiej i piszę obecnie pracę dyplomową dotyczącą
prawnych i etycznych aspektów funkcjonowania aukcji internetowych.
Przedmiotem części badawczej mojej pracy są zachowania nieetyczne ze strony
użytkowników i serwisów aukcyjnych. Czy mogliby Państwo wskazać najpoważniejsze i najczęściej powtarzające się z nich? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam.
Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

restybis
Użytkownik
Oj leniwy ten student , leniwy
Poczytaj dyskusje na forach to się wszystkiego dowiesz 😉
Wnioski trzeba samemu wyciągać ,a nie liczyć na gotowe podpowiedzi :^O
Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Myślę, że każde zachowanie, które wiąże się z oszustwem - choćby drobnym - jest nieetyczne. Jeżeli piszemy, że przedmiot w stanie bardzo dobrym bądź idealnym to takowy powinniśmy wysłać. Jeżeli przedmiot w stanie idealnym nie jest, należy pokazać wszelkie niedoskonałości na zdjęciach, bez zatajania, a cena przy tym niech będzie adekwatna do jakości. O oszustwach typu pobranie pieniędzy i nie wysłanie przedmiotu nawet nie wspomnę. To już karygodne i poniżej człowieczeństwa. Bo jak to mówią jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Narzekamy, że Polacy tacy i owacy, ale może zaczniemy od własnego podwórka?

Zebrało mi się na żale i kreatywność. 

Przy okazji polecę apartament w Krakowie  bo to tu właśnie, czy może ogólnie w Krakowie zauważyłem, że co stworzono kiedyś to piękne, ale co dzieje się teraz to straszne (społeczeństwo mam na myśli). Jednak apartament polecenia godny, czysto, schludnie, modnie. 

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź