Rozwój zespołu

Szukam jakiegoś rozwiązania które pomoże mi lepiej planować rozwój zespołu. Mamy około 50 osób i ciężko mi ogarnąć kto na co ma potencjał i kogo gdzie przesunąć. Może ktoś ma doświadczenie z jakimiś narzędziami HR które w tym pomagają?

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Dot.: Rozwój zespołu

Najważniejsze żeby mieć system który zbiera informacje o kompetencjach, doświadczeniu i aspiracjach każdego pracownika w jednym miejscu. Ręczne analizowanie kto mógłby zastąpić kogo w razie awansu czy odejścia to koszmarna robota jeśli robisz to w Excelu. Dobrze jak narzędzie podpowiada Ci luki kompetencyjne i pokazuje kto jest gotowy na kolejny szczebel a kto potrzebuje jeszcze rozwoju. Planowanie sukcesji brzmi jak temat dla korporacji ale naprawdę przydaje się w każdej firmie, bo nigdy nie wiesz kiedy kluczowa osoba nagle odejdzie. System który sam analizuje dane i wyciąga wnioski oszczędza mnóstwo czasu który możesz przeznaczyć na rozmowy z ludźmi zamiast grzebania w arkuszach. AI w HR brzmi futurystycznie ale faktycznie może pomóc wyłapać rzeczy które człowiek przeoczy patrząc na suche dane. Ostatnio widziałem całkiem ciekawe podejście do tego tematu tutaj https://www.youtube.com/watch?v=VjLczxczadU gdzie pokazują jak to może działać w praktyce i jakie konkretne decyzje takie narzędzie potrafi wspierać, może to da Ci jakiś kierunek czego szukać.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź