Otwarcie własnego sklepu online

Planuję odpalić sklep internetowy ale nie mam pojęcia od czego zacząć. Co jest naprawdę kluczowe żeby sklep działał i żeby ludzie chcieli u mnie kupować? Budżet mam ograniczony więc chcę skupić się na tym co najważniejsze.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Otwarcie własnego sklepu online

Najważniejsze to dobra prezentacja produktów - zdjęcia muszą być wysokiej jakości, najlepiej kilka z różnych kątów i możliwość powiększenia. Opisy produktów nie mogą być skopiowane od producenta, tylko muszą realnie odpowiadać na pytania klientów i zawierać to czego szukają. System płatności powinien być prosty i bezpieczny, obsługuj różne metody bo każdy ma swoje preferencje - karty, BLIK, przelewy, może PayPal. Koszyk i proces zamówienia muszą być maksymalnie uproszczone, im mniej kroków tym lepiej, bez zmuszania do zakładania konta przed pierwszym zakupem. Koszty i czas dostawy pokaż od razu widocznie, bo ludzie tego szukają i jak tego nie znajdą to uciekną do konkurencji. Panel klienta gdzie można śledzić zamówienie i historia zakupów to dziś standard którego nie można pominąć. Kontakt musi być łatwo dostępny - najlepiej chat, telefon i email, bo klienci mają pytania i chcą szybkich odpowiedzi. SSL i certyfikaty bezpieczeństwa są absolutnie niezbędne, bez tego nikt rozsądny nie zostawi swoich danych karty. Trafiłem kiedyś na przydatny materiał https://darlowo.info/index.php/7172-co-powinien-zawierac-sklep-internetowy gdzie było to wszystko rozpisane więc może Ci się przyda do zaplanowania tego co naprawdę musisz mieć od startu.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź