10-10-2023 11:22
Witam,
przychodzę z problemem, o który już miesiąc mecze ebay… Nie są w stanie zweryfikować mojego konta bankowego, a wysłałem już im nawet zestawienie miesięcznych transakcji. Oczywiście zamazuje wszelkie kwoty, bo do niczego im niepotrzebne. Na wyciągach jest zawarte wszystko, czego chcą, ale dalej otrzymuje od nich odpowiedzi na zasadzie grzecznych wiadomości, które informują, co trzeba wysłać. Nawet nie są w stanie napisać, co im nie pasuje w tych plikach! Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze na koncie mam sprzedany jeden przedmiot, a ebay mi środków nie odblokuje ze względu na ww. sytuacje. Proszę o pomoc.
13-12-2023 13:27
Jako że spotkało mnie to samo, ale ostatecznie udało się zweryfikować konto. Podam Wam mój sposób, może Wam też pomoże 🙂 Ja korzystałem z konta PKO BP, ale pewnie nie ma różnicy, oczywiście generowałem zestawienie operacji z jakiegoś tam przedziału, na zestawieniu, widniało moje imię oraz nazwisko, numer konta, logo banku. Ale brakowało cały czas adresu zgodnego z eBay. Więc skorzystałem z edytora plików pdf (sejda.com), dopisałem ręcznie swój adres (dobrze aby czcionka się w miarę zgadzała) i ponownie wysłałem plik do weryfikacji, po 30min dostałem informację że moje konto zostało zweryfikowane poprawnie xD, śmieję się z tego cały czas. Jak komuś pomogłem, to możecie postawić mi piwko! 😄
25-01-2024 18:21
Udało się komuś ustalić co jest nie tak ?
wysyłam zaswiadczenie o numerze rachunku . Z pełnymi danymi i cały czas to samo nie możemy zweryfikować twoich informacji
02-02-2024 17:39
Niestety ja od wczoraj tez mam ten sam problem.
Ktos zna jakiś kontakt aby napisać i recznie to jakos zrobili?
07-02-2024 15:50
Jeśli eBay nie jest w stanie zweryfikować twojego konta bankowego pomimo przesłania im wyciągów, a jednocześnie nie odblokowują środków z powodu tej sytuacji, to warto spróbować podejść do tego bardziej bezpośrednio. Możesz spróbować ponownie skontaktować się z obsługą klienta i wyrazić swoje obawy i frustracje wobec trwającej sytuacji. Może wtedy uda się uzyskać bardziej konkretną odpowiedź lub rozwiązanie problemu.
27-01-2025 21:55
Mam ten sam problem z ebay.de Wciagi z konta nic nie dają. Zamówiłem rozmowę i zadzwonili. Problem z zamówieniem rozmowy jest taki ze są 3 numery kierunkowe niemiecki, austriacki i szwajcarski. Innego nie dopiszesz. Jak wybierzesz wpisujesz wtedy numer telefonuale jeszcze trzeba znać ten nazistowski jezyk 🙂 . Mam kolegę co ma numer austryjacki i jego komórkę podałem. Powiedzieli ze musi być papier z banku na którym jest napisane do kogo konto należy z adresem właściciela. Czyli adres w ebay taki sam jak na papierze z banku i to wystarczy. Zamówiłem taki dokument w aptece mBanku. 2 dni ma być. Wysle moze to rozwiąże problem.
13-02-2025 22:47
No dobra, a ja mam wyciąg ktorego nawet nie moge załadować bo nie ma 100 kb, nie umiem zmienić jego wielkości może pomożecie?
03-03-2025 20:18
A myslałem ze to tylko ja źle coś robie... Znowu im wysłałem wyciąg zobaczymy.
Tutaj są ich oczekiwania co do dokumentu z banku:
W związku z tym wymagane jest przesłanie wyciągu bankowego o rozmiarze 100 KB, który powinien spełniać poniższe kryteria:
Jeśli rozmiar dokumentu nie spełnia wymagań 100 KB, możesz użyć aplikacji innych firm, które można znaleźć w wynikach wyszukiwania Google, aby zmienić rozmiar dokumentu. W celach informacyjnych możesz skorzystać z poniższej witryny:
Pytanie co jeśli posiadam konto wspólnie z małżonką ? I ona też widnieje na wyciągu ...
W ustawieniach Ebay nie znalazłem aby móc dodać współwłaściciela .
17-03-2025 11:57
Od roku z tym walcze o marne 100 zlotych. Moim zdaniem Ebay po prostu mnie okradl. Swiadczy o tym fakt ze weryfikacje konta przechodzi sie PO sprzedazy gdy fundusze sa juz w jego lapkach. Ciekawe ile milionow jest na tych kontach i jak nimi obracaja.