10-02-2012 18:05
zamierzam kupić przedmiot, gdzie wymagana jest płatność przez PayPal, w realizacji zamówienia dochodzę do momentu, gdzie każą logować się do konta PayPal, loguję się,
a nastepnie wymagane jest wprowadzenie numeru karty kredytowej i kodu karty,
problem polega na tym że nie mam powiązanej kary kredytowej z kontem PayPal, a ponadto wyczytałem że na ebay można płacić poprzez PayPal za pomocą karty kredytowej, albo poprzez saldo konta PayPal,
wolałbym tą drugą możliwość, przez saldo,
szukam w ustawieniach konta na Ebay jak to ustawić, że chcę poprzez saldo, ale nie mogę tego znaleźć,
jak to zrobić?
12-02-2012 11:31
jęsli chcesz płacic poprzez saldo paypal to naprzód musisz przelać kasę ze swojego konta bankowego na paypal
logujesz się na paypal, wybierasz zakładke dodaj środki, tam masz dwie opcje tradycyjnie i błyskawicznie, jeśli wybierzesz pierwszą opcję, kopiujesz wszystko co widzisz na czerwono łącznie z nymerem użytkownika, każdy user ma inny, jesli wybierzesz drugą opcję to sysytem poprowadzi sam
ale w jednym i drugim przypadku dane muszą być takie same czyli adres ten sam i na paypalu i na Twoim koncie bankowym
12-02-2012 17:00
przelałem środki na PP, ale jak próbuję kupić przedmiot to mam komunikat, że
Aby zapłacić za ten zakup teraz, powiąż ze swoim kontem PayPal kartę kredytową lub debetową.
a mi nie udaje się tego zrobić, bo moja karta jest odrzucana,
i chcę zapłacić tylko przez saldo,
czy da się jakoś to zrobić innym sposobem?
12-02-2012 17:45
Może robisz coś źle przy próbie powiązania karty? To się zdarza, sam z tym miałem swego czasu niezły galimatias, jedna cyfra źle i hop-siup-seven-up 😉
Próbuj do skutku i problem sam się rozwiąże 🙂
13-02-2012 17:53
nie możliwe, jesli masz kase na saldzie pp musi być git
może coś robisz źle,
16-02-2012 16:43
słuchajcie,
to chyba chodzi o dodawanie kart kredytowych do PayPal, a jeżeli ja mam kartę debetową to też mogę ją powiązać z kontem PP i jak to zrobić?
17-02-2012 19:49
Ale to w sensie że chciałbyś opis całej procedury przypisania karty do konta PP, czy masz jakiś problem z konkretnym działaniem?
Uściślij 🙂
17-02-2012 22:20
jasne, że możesz dodać kartę debetową do PP, jeśli tylko możesz płacić nią w necie (tzn. ma 3 osatnie cyfry za paskiem magnetycznym CVV2)
wchodzisz w zakładkę profil a nast. dodaj kartę, musisz mieć na niej mimimum 6 i pół zeta, bo tyle PP zabierze, jesli się zweryfikujesz odda; wszystko będziesz miał podane na stronie
jak już się zweryfikujesz na PP połączysz konto PP z ebayem
wejdziesz w zakładkę konto na ebayu i powiążesz (musisz mieć taki sam adres email tu i tam)
jak coś nie będziesz wiedział pisz
ale ja dalej nie rozumię, masz kasę na saldzie PP i możesz płącić nie możliwe, bo ja jestem od 2007 roku na ebayu i pierwszy raz coś takiego słyszę 😄
24-02-2012 11:05
W ogóle mnie też to dziwi, bo dostaję komunikat że dodawanie karty nie powiodło się, a na adres email przychodzi wiadomość od paypala że karta została pomyslnie dodana do konta.
dzisiaj dzwoniłem do działu płatności elektronicznych banku i powiedzieli mi coś takiego, że gdyby chodziło o kartę kredytową to nie było ny żadnego problemu, ale jeśli ja mam kartę debetową to problem może być.z p[owiązanie z PP.
Ponadto według nich problem polega na tym, że Paypal wysyła tyko raz pełne zapytania o numer karty krtedytowej i kod CWC2/CVC2.
Bo faktycznie jak coś już chcę kupić i w trakcie realizacji transakcji na ebayu to potem trzeba klikać kontynuj a jak wybieram formę płatności to już nie pytają mnie o numer karty i kod CWC2.
A podobno mój bank odrzuca automatycznie transakcję gdy nie ma pełnego zapytania o ten kod i numer karty.
09-04-2012 15:32
tomaszhoward, mam ten sam problem co Ty - wyświetla mi komunikat by podać nr karty debetowej, a ja chcę zapłacić z salda konta 😞