09-10-2013 17:14
Witam,
czy ktoś wie, kto reprezentuje ebay w Polsce??? Każda firma zagraniczna, która ma oddział w Polsce ma obowiązek podać do publicznej wiadomości takie dane.
Jedyna firma, jaką znalazłem w polsce o nazwie ebay, to EBAY Polska sp. z o. o. w likwidacji numer KRS 0000178545, która została rozwiązana.
Nie wygląda to zachęcająco...
Ponadto, dostałem niedawno mailem rzekomo od eBay Europe Sarl żądanie przesłania dowodu sobistego. Dowód osobisty zawiera dane osobowe wrażliwe i mam prawo wiedzieć, kto będzie ich administratorem. Niestety takich informacji nie mogę nigdzie uzyskać.
Wygląda niestety na to, że dane użytkowników ebay nie podlegają żadnej ochronie.
Pozdrawiam,
Adam
09-10-2013 23:40
Użytkownik mający miejsce zamieszkania na terytorium Unii Europejskiej zawiera niniejszą Umowę z eBay Europe S.à r.l., z siedzibą przy 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg.
Użytkownik mający miejsce zamieszkania na terytorium Stanów Zjednoczonych zawiera niniejszą Umowę z eBay Inc., z siedzibą przy 2145 Hamilton Ave., San Jose, CA 95125, USA.
Użytkownicy mający miejsce zamieszkania w pozostałych krajach zawierają niniejszą umowę z eBay International AG, z siedzibą przy Helvetiastrasse 15/17, 3005, Berno, Szwajcaria.
Sprawa z dowodem - normalka.
09-10-2013 23:41