09-11-2015 12:17 – ostatnio edytowany 09-11-2015 16:04 przez mariola.c
Witam serdecznie! Opiszę swoj problem.
Dnia 31.08.2015 zakupiłem starą broszkę od użytkownika ***. Broszka dotarła do mnie w połowie września. Opisywana brosz była calkowicie nie zgodna z opisem aukcji, w związku z tym postanowił ją zwrócić sprzedawce. Użytkownik z Francji *** (konto firma, ponad 1000 komentarzy!) otrzymał zwracany towar - 01.10.2015. Po dzień dzisiejszy nie zwrócił zapłaconą należność około 190EUR. Brak kontaktu i brak odpowiedzi na liczne emaile i telefony od mnie. Uważam że ze strony aeden-antiquites występują znamiona przestępstwa oszustwa. Prosiłem o ingerencji Ebay i pomoc w odzyskaniu moich pieniędzy. Ebay odesłał mnie do Policji, nawet nie zabłokował sprzedaż temu użytkownikowi. Powstaje pytanie czy Ebay chroni swoich klientów? Czy powinien odpowiadać cywilnoprawnie za brak działań?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
09-11-2015 13:24
Otrzymałem kolejną odpowiedź od Ebay.pl. Przykro nam, tylko my nie jesteśmy domem aukcyjnym... dochodź swoich praw na Policji.
Przepraszam, był konkretny wniosek o zawieszenie sprzedaży nieuczciwego "klienta" Ebay. Odpowiedź odpiska. Chyba zaryzykuje na powódstwo cywilne przeciwko Ebay. Zobaczymy czy serwis musi coś robić w takim przypadku czy nie!?
09-11-2015 13:24
Otrzymałem kolejną odpowiedź od Ebay.pl. Przykro nam, tylko my nie jesteśmy domem aukcyjnym... dochodź swoich praw na Policji.
Przepraszam, był konkretny wniosek o zawieszenie sprzedaży nieuczciwego "klienta" Ebay. Odpowiedź odpiska. Chyba zaryzykuje na powódstwo cywilne przeciwko Ebay. Zobaczymy czy serwis musi coś robić w takim przypadku czy nie!?
18-11-2015 12:56
Ja jestem sprzedawca na Ebay, i powiem że Portal Ebay to kpina - chroni tylko ta osobe która założy spór . Oczywiscie niejednokrotnie pisałam o nieuczciwych uzytkowników to otrzymałam odpo trzeba uważac i tyle dnosze wrażenie ze w BOK ebay pracuja debi................
24-11-2015 23:14
jeśli zwrot był akceptowany na poziome aukcji
to otwórz spór na paypal znajdź płatność
i poinformuj o dokonanym zwrocie ze skutecznym doreczeniem
dodaj nr trackingowy przesyłki ....
jest szansa bo jestes kupującym 🙂
zwrot był rejestrowany -----> dotarł ?
26-12-2015 16:43
Bo widzisz i Ty i ja nie znaliśmy moralności ludzi z zachodu. Ich uczciwość jest wart funta kłaków. Mnie Włoch napisał w sporze – paczka pusta – i straciłam prawie 400 zł.
Pay Pal i ebay wprowadza do Polski naukę życia według norm zachodnich. Ich etyka to – gdybyś zgłosił kłamiąc, ze koperta była pusta, to dostałbyś kasę w jeden dzień. Ale ty pokazałeś zgodnie z moimi odczuciami nasz Polski honor i uczciwość i mas figę z makiem. Jak widać w tym wymarzonym świecie zachodnim panują zasady jak w świecie mafii. Wszyscy wspierają złodziejstwo i kłamstwo. Na przekrętach powstają fortuny, a ludzie uczciwi to przeżytek.
Popatrz jak w Polsce ludzie z zachodu i wyuczeni na zachodzie Polacy w 25 lat rozgrabili majątek budowany stuleciami. Na zachodzie o to chodzi. Tylko sprytny złodziej wygrywa.
Masz naukę – kłam i zgłaszaj puste koperty, puste paczki, a nie baw się w zgłaszanie czegoś innego.