Opinie równi i równiejsi
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
04-02-2017 08:20
Witam
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?
Otóż zakupiłem dwa przedmioty na zagranicznym serwisie (Ebay.de)
Okazało się że nie dość że towar nie jest w pełni zgodny z opisem ,sprzedawca okazał się cwaniakiem, hochsztaplerem to na dodatek serwis Ebay.de usuną negatywną opinię jaką wystawiłem, premiując oszusta i cwaniaka.
Zaznaczam że kontaktowałem sie wcześniej w tej sprawie z Ebayem ale delikatnie mówiąc olali sprawę.
Nie rozumiem dlaczego Ebay zachowuje się w taki sposób.
Czy wystawianie opinii i przeglądanie ich ma wogóle jakikolwiek sens skoro opinie i tak nie są miarodajne.
Pozdrawiam
Rafal
Opinie równi i równiejsi
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
21-03-2017 19:14
No niestety, tak to tutaj już jest... Negatywne opinie są często usuwane bez podania przyczyny... W moim wypadku dotyczyło to sprzedawców z UK. Nie otrzymałam przedmiotów, sprzedawca przedstawił jakiś dowód nadania czegoś, gdzie nic się nie zgadzało, wystawiłam negatywne opinie i wszystkie zostały skasowane przez ebay, bez żadnego wyjaśnienia.
Teraz miałam znowu bardzo podobną sytuację, kupiłam 3 przedmioty, jeden był niezgodny z opisem, napisałam 2 pozytywne komentarze i tylko one zostały. Nic dziwnego, że sprzedawca jest nadal "super sprzedawcą" skoro nie można napisac prawdy o transakcji. Dlatego lepiej jest napisać neutralny komentarz, one nie są usuwane. Z ebaya dostałam tylko informację, że mogę otworzyć spór na paypal, co też zamierzam w tym tygodniu zrobić.