Jaki to jest rodzaj paczki

Witam.

mam pytanie do zorientowanych:

Jakim rodzajem przesyłki jest First Class package international service, dokładna nazwa bez żadnych dodatków. Czy jest to przesyłka morska czy lotnicza. Prosiłem rodzinę z Chicago o wysyłkę paczki z chicago do polski. Paczka została nadana 30.10, 31. wysłano ją do sortowni, kilka godzin później tam trafiła I do dnia dzisiejszego jest status: Processed in  origin sort facility. Czyli leży na sortowni nadawcy. Czy to prawda, że jak trafia do sortowni, musi tam trochę poleżeć i  ruszy dalej. Tak mi tłumaczy kolega który wielokrotnie dostawał paczki z USA via USPS.

Na czym to wlasciwie polega?

Pozdrawiam

romseb

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

to jest zwykla paczka miedzynarodowa i jest sledzona tylko do granicy USA. Wszystkie sa lotnicze (tak mi mowia na poczcie).

Od granicy sledzenie nalezy do poczty polskiej z wyjatkiem przesylek poleconych, ekspresowych i large oraz medium flat rate boxes ktore sa sledzone przez poczte USA i powinny byc (wg. umowy) przez poczte polska

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Dziękuję za informację. Bardzo sobie cenię, że ktoś odpowiedział. Bardzo mnie wkurza, że osoba która wysłała paczkę nie potrafi się określić jaką wysłała. Nic nie wspominałem o tym, że proszę o wysyłkę polamerem, bo byłem przekonany, że to jest wartość domyślna. Nie wiem skąd pomysł wysłania via USPS. wobec tego, że gościu nie potrafił się zdeklarować, mogłem się domyślać wszystkiego. Ale już mam pewność, że jest lotnicza i prędzej czy później dojdzie. Natomiast zupełna ciekawostka: w opcjach śledzenia jest international letter jako feature. Czyli wysłał to jako list.

Dzięki i pozdrawiam

romseb

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź