18-04-2012 23:07
Witajcie
Zamierzam wejść ze swoją firmą na rynek niemiecki i za pośrednictwem eBaya dotrzeć do niemieckich klientów. Sprzedaję oryginalne, nowe ubrania. 90% przesyłek to paczki do 1-1,5kg (np para spodni, bluza, koszulka, kurtka) - czasami zdarzy się wieksze zamówienie, jednak raczej nigdy nie będzie paczki większej niż 30kg:) Zatem małe, lekkie paczki.
I tutaj pytanie do Was eBayowicze.
Szukałem i nie mogłem znaleźć firmę która wyśle paczki z Polski do Niemiec o jakich wyżej napisałem do 10euro...Zależy mi na ubezpieczeniu już w cenie (do 100euro już jest w porządku), dostawie w jakieś 48h, wiadomo bezpieczeństwo, wysoka skuteczność doręczeń (w przypadku gdy adresata nie spotkają w domu, następnego dnia druga wizyt i przy niej brak opłaty).
Znalazłem Polską firmę która wysyła do Niemiec paczki bez względu na wielkość zamówienia za 7euro - handlując przy tym nowymi ubraniami, więc idealnie tak jak ja. Firma to DHL - jak wiadomo w Niemczech to ich poczta krajowa. Kontaktowałem się z nimi, mieli oddzwonić odnośnie ew. umowy na wysyłki ale nie odezwali się i cisza z ich strony (taki pracownik który olewa klienta u mnie dnia by nie przepracował).
Pozdrawiam, dziękuję za odpis.
08-05-2012 13:07
Witam serdecznie,
proponuje rozwiazanie naszej firmy jesli chcecie Panstwo otrzymac oferte prosze o kontakt info@paket.pl
pozdrawiam
Asia
29-09-2012 22:40
Witam
Polecam firmę brokurier.pl każdy może wysyłać dowolną liczbe paczek kurierem UPS w bez umowy w super cenach
Pozdrawiam
21-08-2013 11:11 – ostatnio edytowany 21-08-2013 11:22 przez mariola.c
Ja polecam firmę SEND-2.
06-09-2013 16:13 – ostatnio edytowany 06-09-2013 19:08 przez mariola.c
W naszej firmie (jesteśmy brokerem takich kurierów jak DHL, UPS, DPD), paczki do Niemiec do 30 kg to koszt 81,08 zł netto. Doręczenie 2-3 dni robocze, ubezpieczenie do 5000 zł jest bezpłatne.
Pozdrawiam,