Witam, proszę o informację/pomoc.
Znalazłam interesujący mnie przedmiot, ale na francuskim eBay. Składając ofertę nie zauważyłam jednak w opisie informacji, że sprzedawca wysyła towary tylko do Francji. Dostrzegłam to dopiero wtedy, gdy wygrałam aukcję. Zadałam pytanie, czy mógłby wysłać też do PL i ile by to kosztowało (po angielsku i francusku). Zero odpowiedzi przez 2 dni, więc doliczyłam standardową opłatę za przesyłkę w takiej sytuacji (15 euro) i zapłaciłam przez PayPal, wysyłając kolejnego maila z pytaniem, czy to wystarczająca kwota, czy coś dopłacić i kiedy mogę się spodziewać przesyłki. Cisza - od 4 dni, czyli łącznie od tygodnia nie ma kontaktu ze sprzedawcą. Większość opinii na jego profilu - pozytywnych. Proszę o radę - co można teraz zrobić żeby otrzymać albo zakupiony przedmiot, albo zwrot pieniędzy? Sprzedawca wyjechał na wakacje i zapomniał o aukcji??? Ile jeszcze można czekać?
Kontakt ze sprzedawcą jest ważny jeszcze z inengo powodu, chciałam żeby podał mi nr przesyłki, bo korzysta z usług Colissimo, co oznacza, że w Polsce przesyłkę dostarczałoby DPD, a kurierzy tej firmy reguły nie zostawiają awiza i nie kontaktują się telefonicznie - więc jedynym sposobem, żeby przesyłka nie została odesłana do nadawcy jest dzwonienie do DPD i pytanie, czy już można ją odebrać z magazynu, ale trzeba mieć w tym celu numer. Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam
... Wyświetl więcej