01-09-2011 11:12
Witam wszystkich ,
Jestem świeżo zarejestrowanym użytkownikiem ebay.pl i jeśli to możliwe chciałbym prosić o informację jak to jest z tą sprzedażą na międzynarodowych aukcjach ?
Czy jeśli dobrze się wczytałem w informacje żeby wystawić książkę na aukcji w zagranicznych oddziałach ebay na świecie muszę handlować przez jakiś czas (6, 12 miesięcy ?) na polskiem ebay.pl aż osiągnę odpowiedni scoring/punkty ? ile takich transakcji wystarczy na otwarcie się na międzynarodowe aukcje ? ?
Czy może chociaż ja nie mogę teraz wystawić ksiażki zgraniczni użytkownicy mogą widzieć moje aukcje ?
Pytam dlatego że wystawiona książka na mojej aukcji jest z wąskiej dziedziny tematycznej i droga - liczyłem na szersze zainteresowanie zagranicznych użytkowników bo u nas mogę chyba się nie doczekać chętnych. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź !
W celu sprzedaży na arenie międzynarodowej, należy uzyskać co najmniej 10 opinii i sprzedaży pierwszej sprzedaży musi być co najmniej 90 dni.
Naprawdę trzeba czekać 3 miesiące żeby coś wystawić za granicą ...
mam dwa konta na ebay polskie i wloskie i na oby dwoch od samego poczatku sprzedaje po calym swiecie bez problemu. polskie musialem zweryfikowac polska karta a wloskie wloską. śmiga sobie super
na zagranicznych serwisach już możesz zacząć sprzedawać, tylko nie wiem czy to jeszcze obowiązuje, bo kiedyś było tak, że user bez komentarzy lub z małą ilością komentarzy mógł sprzedawać tylko w formie licytacji
ale naprzód czy chcesz czy też nie musisz się zarejestrować i zweryfikować na paypalu, dodać wymaganą kartę kredytową bądź debetową, połączyć konto ebay z paypal (adres e-mail), potwierdzić konto bankowe do wypłat
możesz wystawiać na ebay.pl ale musisz zaznaczyć opcję wysyłkę za granicę, ale to czy zagraniczni kupujący będa aukcję widzieć to jeśli użyją wyszukiwarki zaawanasowanej
do globalnych standardów obsługi Ci jeszcze daleko, bo musisz sprzedać minimum 100 sprzedmiotów jak nie więcej
chcesz coś więcej wiedzieć o pisz na tutaj na forum