anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ANG na POL proszę o przetłumaczenie

piokrza89
Użytkownik
Chcę kupić we Włoszech pewien przedmiot który z przesyłką kosztuje z przesyłką ok. 460€ (przesyłka 80€) i sklep w którym mam zamiar kupić przysłał mi takie oto odpowiedzi na moje e-maile:
1.)
Hi,
I'm interested in *********. I want buy it to Poland. How much is the shipping?
##########################################################
Kind ***,
we can ship to Poland but the shipping cost for 1 piece only is quite expensive:
about **** euro (TNT Economy Express).
The only payment method we can accept from abroad is the bank transfer
If you intend to order it just tell me and I'll provide you the easy instructions to complete the order online.
Best regards,
2.)
So I found on your web page that you accept PayPal ?
Yes, but through PayPal the shipping cost cannot be changed
(moreover PayPal would take at least 1 week to approve the transaction from abroad...).
The ******************************
will be available again to the end of September.
Thank you very much for your interest,
3.)
So PayPal is acceptable? and why only for September it's available? ( I would like to buy this item in October )
Thanks for answer.
##########################################################Good morning,
it will be available again towards the end of September and we cannot use PayPal from abroad.
We did it but it's to risky (PayPal stopped the transaction for 2 weeks because we usually dont' receive payments froma abroad).
Moreover we cannot set the shipping cost from abroad, unless you can do it sending the total amount to our email **********************...
The bank transfer would be really better 🙂
Thank you very much,
Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z tą płatnością PayPal bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Najpierw piszą że jest to możliwe a w następnym e-mailu radzą żeby lepiej skorzystać z przelewu? Ja jednak myślę że przy zakupie za granicą będzie bezpieczniej przez PayPal - zawsze mogę domagać się ew. roszczeń, zwrotów kosztów itp.
A przy przelewie nie ma takiej możliwości.
Oprócz tego ciekawi mnie te koszty przesyłki. Najpierw podają ile to będzie wynosić a później piszą że przy płatności PayPal'em nie będą w stanie od razu powiedzieć ile będzie ona kosztować lecz dopiero po dokonaniu płatności? Jeśli ktoś wie jak sprawdzić wiarygodność sklepu to podaję link: http://www.euroelettrica.it/
Wiadomość 1 z 12
ostatnia odpowiedź
11 ODPOW. 11

Duzo tego troche....

Jesli o sklep chodzi to wg. tego zartu gdzie pies do psa stukajacego w klawisze: "nikt na necie nie wie ze jestes psem".

Kazdy na necie moze wygladac na duza firme.
W tym wypadku jednak firma broniaca sie przed metodami platnosci ktore moga bronic kupujacego jest podejrzana szczegolnie z kraju podwyzszonego ryzyka.

Kazda normalna, uczciwa firma przyjmuje karty kredytowe a czesto takze Paypal. Jesli przyjmuje Paypal to jest to prosta i natychmiastowa platnosc.

Ich konfliktujace ze soba wyjasnienia nie wroza nic dobrego.

Kind ***,
we can ship to Poland but the shipping cost for 1 piece only is quite expensive:
about **** euro (TNT Economy Express).
The only payment method we can accept from abroad is the bank transfer
If you intend to order it just tell me and I'll provide you the easy instructions to complete the order online.
Best regards,

moga przyjac tylko przelew bankowy
2.)
So I found on your web page that you accept PayPal ?
Yes, but through PayPal the shipping cost cannot be changed >>>>>>>>.NIEPRAWDA
(moreover PayPal would take at least 1 week to approve the transaction from abroad...).>>>>>>>>>>NIEPRAWDAThe ******************************
will be available again to the end of September.
Thank you very much for your interest,
3.)
So PayPal is acceptable? and why only for September it's available? ( I would like to buy this item in October )
Thanks for answer.
##########################################################Good morning,
it will be available again towards the end of September and we cannot use PayPal from abroad.>>>>>>>>>>.NIEPRAWDA
We did it but it's to risky (PayPal stopped the transaction for 2 weeks because we usually dont' receive payments froma abroad). ZATEM MOGA CZY NIE MOGA PRZYJAC ZAPLATY Z ZAGRANICY PRZEZ PAYPAL?!Moreover we cannot set the shipping cost from abroad, unless you can do it sending the total amount to our email

**********************...
The bank transfer would be really better
Thank you very much,
klamia i kreca aby zniechecic do platnosci przez Paypal.
Cel: nie zamierzaja zwrocic pieniedzy jesli zareklamujesz towar lub go nie otrzymasz.

ODRADZAM KUPNO.

Rozwiążę każdy (prawie) problem związany z wysyłką (i nie tylko) przez Atlantyk (w obie strony). O Mnie...

Wiadomość 2 z 12
ostatnia odpowiedź

piokrza89
Użytkownik
Dziękuję za odpowiedź. Też mi się wydaje że ta firma nie jest godna zaufania i raczej nie będę z nią robić żadnych interesów.
Pozdrawiam.
Wiadomość 3 z 12
ostatnia odpowiedź

piokrza89
Użytkownik
a jeszcze się zapytam: Włochy to "kraj podwyższonego ryzyka" - co to znaczy?
Wiadomość 4 z 12
ostatnia odpowiedź

Kraj podwyzszonego ryzyka to kraj z ktorego terenu podejmowano w niedalekiej przeszlosci lub wciaz sie podejmuje proby oszustwa.

Italia jest znana z afery skuterowej chyba jeszcze 2 lata temu gdzie oferowano po bardzo okazyjnej cenie skutery ktore nigdy nie byly wysylane.

Cos jak Nigeria tylko w duzo lagodniejszej formie, lagodniejszej niz Rumunia czy Rosja.

Rozwiążę każdy (prawie) problem związany z wysyłką (i nie tylko) przez Atlantyk (w obie strony). O Mnie...

Wiadomość 5 z 12
ostatnia odpowiedź

piokrza89
Użytkownik
Mam jeszcze możliwość kupna tego przedmiotu w Korei Płd.
Czy ten kraj też jest w grupie podwyższonego ryzyka?
Wiadomość 6 z 12
ostatnia odpowiedź

niebezpieczenstwo czyha wszedzie. Musisz poddac krytyce sprzedawce i sam zadecydowac lub podaj tu link to wyrazimy swoja opinie. W razie watpliwosci - kupuj gdzie indziej.

Przy zachowaniu pewnych zasad zakupy na Internecie moga byc calkiem bezpieczne.

Zastosuj ponizsze dwie zasady i twoj zakup ma szanse byc udanym w 99,99%.

1. Poddaj druga strone krytycznemu testowi i zwroc uwage na:

brak kontaktu telefonicznego -1
brak responsywnosci -4
kulejaca komunikatywnosc -3
nieprofesjonalizm strony -1
niedopracowanie strony -1
nieduza ilosc komentarzy (ponizej 50) -1
obecnosc komentarzy negatywnych (szczegolnie ostatnio) -1
nieustabilizowana firma -1
brak obecnosci sklepu na Ebay czy innym portalu -1
nie pobieranie podatku -1
nienormalne koszty wysylki, pakowania i za manipulacje -1
brak spcjalizacji w artykule -1
brak gwarancji zwrotu, rekojmy -3
lokalizacja w kraju wysokiego lub podwyzszonego ryzyka -3
brak akceptacji karty kredytowej -2
niepowazny nick -3
aukcja wydaje sie byc okazja -1
aukcja artykulow niematerialnych –5
w opisie historia lapiaca za serce -5

Im wiecej z powyzszych warunkow odpowiada przyjetym standardom tym mniejsze ryzyko oszustwa. Punktacja ponizej – 5: obchodz z daleka.

2. Płac Paypalem
Paypal oferuje “PayPal Buyer Protection” o ktorym mozna poczytac tutaj:

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?PPREDIRECT=XGUfFPQLR47wkcyX2IROICn_NbYMyisIasQgE-OhtW541-_xKPKe2qmQJzNc9cUCk70XQYONYUfQ42Oo8Ud0iva7DkJLgtlIpPOPhoQeXsTmffsG

Paypal nalezy do jednej z najbezpieczniejszych metod zaplaty na Internecie.
Jest szczegolnie bezpieczny jesli chodzi o aukcje Ebay ale nalezy zwrocic uwage czy sprzedawca oferuje gwarancje “Paypal Buyer Protection”. Opcje ta jest latwo znalezc nawet bez znajomosci zadnego jezyka poniewaz obecnosc jej jest sygnalizowana:
1. Poprzez obecnosc tarczy przy tytule aukcji w liscie wynikow poszukiwan,
2. Na stronie aukcyjnej w strefie informacji o sprzedawcy (w prawym gornym rogu).

Placac karta korzystasz tez z zabezpieczen oferowanych przez operatora tej karty. Skontaktuj sie z operatorem karty aby uzyskac informacje czy i jakiego rodzaju zabezpieczenia ci przysluguja w razie dysputy ze sprzedawca.

Wiadomość 7 z 12
ostatnia odpowiedź

Dzieki Marku, za te wyjaśnienia jeśli chodzi o Włochy, natomiast ja z dużym powodzeniem sprzedaję swój towar głównie do Włoch
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 8 z 12
ostatnia odpowiedź

piokrza89
Użytkownik
witam ponownie, zapytałem inny sklep http://www.wireshop.it/prodotti/cd_164011/Samsung/?advancedSearch=y który (w odpowiedzi) również nie akceptuje PayPal'a z zagaranicy a tylko od klientów z Włoch:

>Hi,I'm interested in Samsung SR9630. I want buy it to Poland. How much is the shipping? Do you accept PayPal?
Best regards
>>Goodmorning,
Samsung SR9630 isn’t available now; we could send it on 25th/28th September.
Shipping cost is € 60 + vat, so total order should be € 478.64.
You should pay it with advanced bank transfer.
If you are interested in it, you have to send us your billing and shipping informations, so doing we can make the order.
Waiting your answer
Best regards
Customer Service Wireshop
>So you didn't accept PayPal? On your web page is writing that you accept this form of paying...
>>Yes, this is correct, but, when we don’t send items to Italy, we only accept payment with advanced bank transfer.
Best regards
Customer Service Wireshop

No i co robić jeśli sklepy nie akceptują PayPala? Czy to znaczy że wszystkie są podejrzane? Nie mam zamiaru płacić przelewem gdyż wyjdzie mi to znacznie drożej niż PayPal'em (opłata za zamianę walut).

Inny sklep:
>Hi,I'm interested in Samsung SR9630. I want buy it to Poland. How much is the shipping?
>>Your postal code number?
Andrea
Dueb Evolution srl
>******************
>Do you accept PayPal?
>>Yes, but you added 4% of percentual for commision.
Andrea
Dueb Evolution srl
>So how much is the shippment?
>how much it will be with shipping to Poland?

Pani zapytała się o kod pocztowy (żaden z innych sklepów nie pytał o to ale koszt przesyłki przedstawił) i odpowiedziała na pytanie o akceptację PayPal'a (4% podatku za płacenie PayPal'em ???) Na pozostałe pytania, odpowiedzi (jak widać) dotąd nie uzyskałem...
Wiadomość 9 z 12
ostatnia odpowiedź

Stosuj jedna generalna zasade: plac tak abys nie byl bezbronny w wypadku oszustwa.
Jest to szczegolnie wazne przy zakupach w innym kraju poniewaz dochodzenie swoich praw tam moze byc bardzo trudne, nieoplacalne lub wrecz niemozliwe.

Pamietaj ze Paypal chroni zkupy ale tylko te dokonane na Ebay. Paypal pobiera tez od sprzedawcy ok. 4% prowizji dlatego sprzedawca obarcza ciebie ta kwota. Jest to praktyka niedopuszczalna przez zasady Ebay i nie musisz tej oplaty uiszczac jesli kupujesz na aukcji.

Placac karta natomiast nie ponosisz tej oplaty ale upewnij sie ze operator twojej karty oferuje obrone jesli dojdzie do nieporozumienia ze sprzedawca.
Wiadomość 10 z 12
ostatnia odpowiedź