anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wasz rekord czasu po którym założyli spór?

Anonymous
Nie dotyczy
mój kochany kupujący z Niemiec,kupił 9.10,wpłatę na konto otrzymałem 13.10.Natychmiast wysłałem,powiadomienie o wysyłce oczywiście.3 dni robocze od otrzymania kasy i już założył mi spór.Chyba otworze szampana bo już lepszego klienta nie znajdę
Wiadomość 1 z 17
ostatnia odpowiedź
16 ODPOW. 16

No to rekord, ale czyżby się coś zmieniło, bo przecież można było otwierać po 10 dniach, chyba, że on otworzył na PP, ale szczerze nie wiem jak tam to jest.

Ostanio kupujący mi otworzyli spór prawie 1,5 roku temu
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 17
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
założył spór na ebay,dokładnie po 10 dniach,co do sekundy,płatność otrzymana po 4 dniach
Wiadomość 3 z 17
ostatnia odpowiedź

dlatego nie wiem dlaczego, że jeszcze tam nie ma natychmiastowej płatności, jak dla mnie jest to bardzo przydatna funkcja, Niemcy jako jedni z nielicznych tego jeszcze nie mają, no nie mówiąc tu o Polsce

PS podaj nick tego "niemiaszka" to sobie go zablokuję (wpiszę na ebajową czarną listę) tak na wszelki wypadek
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
Wiadomość 4 z 17
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
auktionen_at

właśnie dostałem negatywa,wysyłka nastąpiła 13.10

facet zażądał zwrotu pieniędzy,na nr listu nie reagował

niestety nie mogę zaznaczyć tylko paypala,zarobiłem już 2 negatywy od niemiaszków,obaj płacili przelew a po 2 tygodniach chcieli zwrot kasy
Wiadomość 5 z 17
ostatnia odpowiedź

dlatego ja mam na swoich aukcjach tylko PP i czekam kiedy Niemcy udostępnią natychmiastową płatność

jeśli masz problem z Niemcami, a nie wystawiasz na DE to zablokuj Niemcy jako państwo i po problemie. eBay udostępnił ostatnio taką nowość.

dzięki za nicka
Wiadomość 6 z 17
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
właśnie wystawiałem na ebay.de i liczyłem na klientów z Niemiec i Austrii.Złożyłem 2 reklamacje na poczcie,podejrzewam że to była próba wyłudzenia,będę pisał do ebay ze skargą na tych użytkowników.Najpierw muszę tylko dostać pismo z poczty że odebrali przesyłki
Wiadomość 7 z 17
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
mam nowy rekord,towar kupiony 26.11,wysłany 27.11 w statusie widnieje że pojawił się w Nowym Jorku na cle 3.12,natomiast już 6.12 dostałem negatywa
Wiadomość 8 z 17
ostatnia odpowiedź

No rzeczywiście, masz tych kupujących tylko współczuć

Ja to chyba ich nie dostaje, a to dlatego, że po każdej wysyłce piszę kupującym mejla, że taki towar a taki, został wysłany tego dnia, że jest rejestrowany, priorytetowy, podaję cały traking, że dojdzie między 5 a 14 dni roboczych i jeszcze piszę na jaki adres wysłałem.

Wszystko piszę po angielsku i wiesz mi mam spokój na 10 dni:-D
Wiadomość 9 z 17
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
piszę maila,tzn z menegara idzie formułka

Włochy,Francja,Niemcy największe rynki mają wyłączone
ostatni negatyw był nawet bez założenia sporu,facet wystawił po 9 dniach,nawet nie mógł założyć sporu

śledzenie listów,widać tylko na stronie pocztex że list został zarejestrowany.Czasami babki na poczcie tak wpisują nr listów że odszyfrowanie jednego trwa 5 minut,a jak mam 30 takich listów...

pewnie muszę dopracować powiadomienie,ale terminów nie mogę zagwarantować,za duży rozrzut regionów.Do U.K idzie ekonomiczny tydzień,do Hiszpanii zdarzały się priorytety 3 tygodnie.Do USA list idzie/leci 3 dni i tkwi w N.Y na rozdzielni
Wiadomość 10 z 17
ostatnia odpowiedź