07-01-2014 11:37
Wcześniejsze listy ekonomiczne były wysyłane samolotem,poczta nie rozróżniała i nie faworyzowała listów poleconych priorytowych do europy.Jeśli wysyłaliście listy priorytetowe po europie to wyrzucaliście pieniądze w błoto.Teraz poczta oficjalnie podwyższyła ceny,bez fikcji w postaci rozróżniania EK i PR po Europie
07-01-2014 13:20
Z tym wyjątkiem, że paczki leżały jeden dzień dłużej na poczcie.
Jeżeli paczki zostały nadane rano dnia 13.01, to dopiero następnego dnia 14.01 pojechały w drogę.
Tak to wyglądało u mnie na poczcie. Nie chciały puszczać tego samego dnia
07-01-2014 14:49 — edytowano 07-01-2014 14:50
uwierz mi,to nie tak jak myślisz.Ekonomiczne nie były specjalnie przetrzymywane,sprawdzałem czasy doręczania i czas opuszczenia,nie było żadnych różnic.Robili nas w ciula przez lata,wiem to od byłego pracownika działu reklamacji.Jak tracking zaczął działać i ludzie się zorientowali ,priorytetów już pewnie mało kto wysyłał.
Priorytet z opcją "express" szedł do Rosji miesiąc (tak na marginesie)
10-01-2014 17:10
razor moze tak moze nie
ekonomiczna przesyłka szła dluzej niz priorytet
sprawdzalem to na swoim przykladzie
co do rosji nie przesadzaj miesiac czasu? max 2 tygodnie
bylem w tym tygodniu na poczcie i pytalem sie babki z okienka czy sa ekonomiczne powiedziala ze tak
ale na ich temat nie bede wypowiadal się
12-01-2014 12:10
~ open_razor:
Ja tak nie myślę tylko tak było w moim przypadku. Były specjalnie przetrzymywane przez osoby pracujące w moim oddziale. W odpowiedzi usłyszałem że to przecież ekonomiczne są. I sobie dałem spokój z ekonomiczną wysyłką.
~koloranta:
Że niby 2 tygodnie do Rosji? Kiedy? Rok temu tak szły?
Od dłuższego czasu paczki do Rosji idą 1-2 miesiące. Miałem zapytanie od klienta czy wyślę do Rosji przedmiot, poinformowałem go że paczka może iść 1-2 miesiące do niego. Zgodził się. Paczka szła 46 dni.....
Kiedy ostatnio puszczałeś paczkę do Rosji? Podzielisz się numerem śledzenia aby zobaczyć ile szła?
Pozdrawiam
13-01-2014 10:18
teraz już widzę że priorytety po europie idą 2-3 tygodnie,zaprawdę powiadam wam,to nie działa na przyśpieszenie.Pewnie że zdarzają się różne mendy na pocztach które specjalnie przetrzymują,w moim przypadku tak nie było.
13-01-2014 20:51
Nie zgadzam się. Priorytet polecony w Eurpie idzie maksymalnie 7 dni. Tak u mnie przynajniej.
W książce nadawczej miałem wyszczególnienie na EK i PR także nie wiem skąd u Ciebie inaczej.
14-01-2014 09:27
nawet jakby było 50% tej skuteczności to bym był pod wrażeniem.No chyba że przez Europę rozumiesz tylko Niemcy.Do Włoch,Hiszpanii,Portugalii listy idą 3 tygodnie.Ostatnio list do Irlandii szedł 16 dni,mógłbym takich przykładów podawać setki
14-01-2014 09:29
widzę że inoktrynizacja poczty poczyniła spustoszenia wśród wysyłaczy 🙂 to jest znany mechanizm psychologiczny,jeśli człowiek za coś płaci więcej to stara się znaleźć uzasadnienie za wszelką cenę.
15-01-2014 16:59
prawda, ale nie we wszystkich przypadkach, ja wysyłam bardzo dużo do Włoch i czas dostawy od 10 do 30 dni obecnie, może nie bawem się to zmieni 😜