nie spełniam standardów na ebay.de

dobry wieczór.mam jeszcze jedno pytanie jak mam rozwiązywać spory o niezgodność towaru z opisem zeby nie wliczały sie do standardu sprzedaży dotychczas dokonywałem czesciowego zwrotu pieniedzy i spory zostawały zamkniete przez kupujacych po co mam im oddawać czesc pieniedzy lepiej jak dostane negatyw i tak samo sie wlicza do standardu jak spór

Wiadomość 1 z 14
ostatnia odpowiedź
13 ODPOW. 13

Ja nie spełniałem standardów na ebay.de chyba z 3 miesiące , dostawałem maile że sprzedaż zostanie ograniczona .

W sierpniu dostałem status najlepszy sprzedawca w Niemczech i w USA , na ebay.de nic nie sprzedaje bo nie kupują .

Ogólnie zaobserwowałem nagły spadek sprzedaży , nawet jest mało obserwujących nie wiem czym to jest spowodowane .

Wiadomość 11 z 14
ostatnia odpowiedź

Spowodowane jeste tym iż jak nie spełniasz standardów twoje aukcje spadają na koniec strony:( Niestety mam taka samo:( 

Wiadomość 12 z 14
ostatnia odpowiedź

Jak nie spełniasz standardów to wystawiaj na 7 lub 10 dni i aukcję wskoczą na wyższe pozycje.

Przy wiekszej sprzedaży to dobra metoda.

Wiadomość 13 z 14
ostatnia odpowiedź

Dzisiaj po raz 5 ktos odezwal sie ze czegos nie dostal ( w rzeczywistosci dostal, widza polaczek cebulaczek to w d*** w*******chamy) ( zmierzam ze no nie dostane tego chorego standardu ebay) tylko jak bd 8 takich sytuacji i moj status zmieni sie na niespelnia standardow to wtedy nie bd mogl wystawiac wiecej aukcji na ebay? Czy teraz indeksowanie moich przedmiotow spadnie ? POWIEM SZCZERZE ZE NASZ KRAJOWY ZRZYNACZ "ALLEDROGO" jednak jest pod tymi kwestiami zdecydowanie lepszy. To chyba ostatni miesiac mojej egzystencji w tym serwisie ( nie mam ochoty placic milionow ebay'owi, i do tego meczyc sie z oszustami ktorzy wynalezli sposob na dorobienie do ich pensji )...
Wiadomość 14 z 14
ostatnia odpowiedź