Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

standardy

witam,poprawcie mnie jeśli się mylę. Czy na moją ocene wpływają także spory o nie zapłacenie za przedmiot.Miałem status "Super sprzedawcy" i jak zwykle co miesiąc znalazl sie jakiś oszołom, który kliknął i nie zapłacił. W zeszłym mieisącu było takich...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 315 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak oszukac na ebayu !

Witam ! Utworzylem ten temat aby ustrzec sprzedajacych od nieuczciwych kupujacych. Chodzi mi o wasze historie na jaki sposob zostaliscie na ebayu oszukani przez kupujacych.

• 477 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na niemieckim ebay, wysyłka towaru z Polski.

Witam. Od ponad roku mieszkam i pracuję w Niemczech. Mam legalną pracę i ze wszystkiego jestem rozliczny przez niemieckiego pracodawcę. Mam meldunek w Niemczech oraz konto niemieckie. Chciałem sobie dorobić trochę do pensji w Niemczech.W Polsce koleg...

• 377 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na Ebay.de. Czego potrzebuje i jak to działa.

Witam.Spotkałem się z różnymi opiniami i sposobami sprzedaży na ebay.de, sam już nie wiem które są prawdziwe, które nie, więc postanowilem dowiedzieć się u źródła. 1. Czy mogę (mając adres w Polsce) założyć konto na ebay.de i zacząć spzedawać? Jak na...

• 1154 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupujący bezpodstawnie zarzuca sprzedaż podróbki - co robić?

Witam.Sprzedałem kilka rzeczy na ebay.co.uk. Wszystko ok, wysyłałem w większości UPS i dostałem pozytywy. Meritum sprawy wygląda tak, że na ebay.co.uk kupujący z Francji kupił odemnie kurtkę za 79F + 20F wysyłka UPS. Paczka doszła i na drugi dzień do...

• 1691 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay spada na psy

Żeby handlować na Ebay musisz mieć nerwy ze stali i spore zeplecze finansowe na takie przypadki jak mój. Klient kupił rzecz, wszystko fajnie ale w sezonie świątecznym paczki jeżdziły upchane na maksa i została uszkodzona. Oczywiscie spór i tp. ale kl...

• 540 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Klient chce zwrócić towar który prawdopodobnie został użyty.

Kupujący kupił Pendrive 128GB i stwierdziłe że jego radio w aucie jednak z niego nie czyta bo obsługuje tylko do 32GB i w związku z tym che oddać pendrive. Co byście zrobili ? Zapewne pendrive został użyty tzn.nagrał jakąś muze na niego i prubował od...

• 265 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot czesciowy jak to zrobić

Witamkupujacy zarzucił zły opis - dla swietego spokoju przystałem i uzgodniliśmy ( czesciowy )zwrot tylko ze srodki zosta zablokowane ( przez pay )jak i nie moge zwrócić jak to zrobić wiecie to prosze o odpowiedż pozdrawiam

• 482 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Oplaty ebay.de nie wiem za co zostaly naliczone

Witam ! Sprzedalem w srode przedmiot kupujacy zaplacil mi za niego wczoraj, i rowniez wczoraj zostala mi naliczona oplata w wysokosci 12 euro tj :8 euro : kostenbeteiligung für fehlgeschlagene lastschrift 4 euro : rückbuchung der zahlung per lastschr...

• 460 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Super Sprzedawca ikonka -

Witam otwieram konto i jestem super sprzedawca ( jest ikonka ) ale na aukcjach jej nie ma - to po ki czort uznaja że jestem super sprzedawcą tylko dla mie samego ? - kupujacy nie widzi ? czy kiedys pojawi się ? dziekuje za odpowiedż

• 524 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

oferta sprzedaży na ebay.UK na ryczłcie

witam Prosze o pomoc.Jestem na ryczałcie nie na Vacie.Dzis wystawiłam oferte na ebay .uk a tam wBusiness seller information pokazany jest mój nip ale w formie VAT number a ja nie jestem na vacie .Prosze o pomoc

• 329 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wyssyłać czy nie wysyłać

Podowiedzcie co z tym fantem zrobić.Uzytkownik z Niemiec kupił przedmiot wpłacił natychmiast. Na drugi dzień paczka spakowana a ja dostaję maila od ebay, żeby nie wysyłać przedmiotu bo użytkownik niezarejestrowany. Prowizja zwrócona wystawienie też a...