Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Wyssyłać czy nie wysyłać

Podowiedzcie co z tym fantem zrobić.Uzytkownik z Niemiec kupił przedmiot wpłacił natychmiast. Na drugi dzień paczka spakowana a ja dostaję maila od ebay, żeby nie wysyłać przedmiotu bo użytkownik niezarejestrowany. Prowizja zwrócona wystawienie też a...

Próba wymuszenia zwrotu

Kupujący próbuje wymusić zwrot pieniędzy ode mnie jako sprzedającego mimo iż nie ma do tego podstaw. Założył sprawę przeciwko mnie. Ebay wysyła mi wiadomości z automatu, w których nie ma żadnych przydatnych informacji. Z góry zakłada, że jestem winny...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 580 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Jak bronić swojego dobrego imienia przed idiotami.

Przepraszam z góry wszystkich delikatnych i serwis ebay za to, że nazwałem kupujacego idiotą. Return reason: It appears counterfeit or fake Comments: I am also going to make a claim via paypal for a full refund including shipping. These shoes are fak...

Sprzedaz na roznych ebayach

Witam ! Od jakiegos czasu mam konto odblokowane na sprzedaz zagraniczna. Dokladnie nastawiony jestem na ebay.de. Mam juz wystawione te 40 przedmiotow... Problem polega na tym ze slyszalem ze od 100 przedmiotow/sztuk ebay.de blokuje wystawianie aukcji...

• 1267 Wyświetlenia
  • 13 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Magazyn towaru w Niemczech

Witam, Sprzedaję głównie do Niemiec na ebay.de. Mam teraz możliwość u znajomego, który mieszka w Niemczech ustawić mały magazyn towaru. Wizja jest taka, że zostawię u niego kilka sztuk towaru i w momencie, gdy coś sprzedam, dam mu instrukcje przekaza...

• 551 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pomocy ręce opadaja

Witam kupujacy kupil przedmiot - nie zaplacił - i chcial anulowac transakcję - odpisalem ze ze wzgledu na statystki nie mogę dalej wystapiłem o zwrot prowizji bo nie zaplacił - zwrot przyznano a teraz wystawil mi negatywa i co robić 9 poprzez formula...

• 252 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka poza UE jak z cłem

Witam Proszę doradzcie mi jak to jest z wysyłką paczki poza UE, wysyłka paczki ważączej około 4-7 kg. Myślałem wysyłke pocztą polską chyba tym kurierem EMS bo GE ma tylko do 2kgMam działalność i na towary które sprzedam wystawie faktóre vat marża, bo...

• 343 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedawanie kodow rabatowych

Witam ! Czy sprzedawanie kodow rabatowych na ebayach jest legalne ? Czy moze mi ebay usunac aukcje ? Jak zaargumentowac w aukcji ze np " Zgodnie z prawem Unii europejskiej sprzedawanie kodow rabatowych nie jest zabronione... ". Chcialbym zrobic cos t...

• 163 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż do Europy jak to najlepiej zrobić

Mój biznes z ebay zaczął się jakiś rok temu. Zacząłem coś tam sprzedawać bardzo drobno na ebay.pl ale moje losy się tak potoczyły ze założyłem DG  I teraz tak sobie myślę że chce rozwinąć handel na Europę oraz świat ale na razie UE. Sprawa ma się ta...

• 309 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Etykietka zwrotna.

Kupujacy chce zwrocic towar. Chce odemnie etykietke zwrotna. Pytanie co to jest i z czym to sie je? Kupujacy jest z UK. pozdrawiamMIX-NET

• 1494 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozpoczęcie sprzedaży ebay.co.uk / dodawani zdjęć i inne pytania.

Witam, Dziś planowałem wystartować ze sprzedażą towaru na angielskim ebayu, niestety mam parę problemów. Czy mogę wystawiać aukcje z ebay.pl na rynek angielski, tak aby były one widoczne na ebay.co.uk ? Czy lepiej robić to bezpośrednio z ebay.co.uk ?...

Uszkodzenie paczki przez kuriera a regulamin

Znalazłem u kilku niemieckich sprzedawców taki zapis w regulaminie6.2. Soweit Sie Verbraucher sind ist gesetzlich geregelt, dass die Gefahr des zufälligen Untergangs und der zufälligen Verschlechterung der verkauften Sache während der Versendung erst...

• 268 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Global Expres- niedotrzymanie terminu

na stronie polskiej jest wykaz terminów,za niedotrzymanie terminu poczta wypłaca odszkodowanie 20 zł.Dostałem już odszkodowanie i chyba 10 kolejnych jest w toku.Czas liczy się nie od momentu wysłania ale od momentu zarejestrowania w kraju przeznaczen...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 350 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań