Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaz rezygnacja przed dostawą pytanie

Witam kupujący z nienmiec kupił przedmiot zaplacił przelewem na konto- następnego dnia rano wysyłka z warszawy 2 go dnia ( list piorytet )a w Niemczech zawieruszył się na na 4 dni ( nie było go w systemie) od wyslania 5 dni roboczych a Niemiec chce z...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 398 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Parę pytań początkującego sprzedawcy.

Witam wszystkich.Postanowiłem spróbować swoich sił na ebay. Mimo strachu przed zagranicą i Paypalem postanowiłem zaryzykować oszczedności życia. Mimo wertowania stron pomocy przez kilka nocy, mam pare pytań.1. Na co uważać i czego się wystrzegać podc...

• 1018 Wyświetlenia
  • 12 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Polske konto ebay, Faktura Vat czy paragon

Witam Posiadam firme zarejestrowaną w Polsce i księgowa kazała mi wypisywać od każdej aukcji fakturę z danymi kontrachenta do tego używam Sello + Subiekt. Czy można jakoś taniej to księgować, rozliczać. Z taką ilością faktur księgowa życzy sobie bard...

• 669 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Firma w Anglii

Czy ktoś z was prowadzi działalność w Anglii jako spółka LTD? W jaki sposob rozliczacie zysk ze sprzedanych przedmiotów?

• 201 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

jakie oprogramowanie sklepu polecacie UK / Niemcy ?

Witam,Jakie oprogramowanie sklepu z opcją płatności co miesiąc polecacie?Dla sklepów w UK lub Niemczech. Bez prowizji, z dobrym tech supportem, możliwością edycji grafiki, SEO, z integracją z lokalnymi przewoźnikami, porównywarkami cen itp?Z gory dzi...

• 311 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicę a Podatek

Witajcie. Jak wyglada sprawa ze sprzedażą w ebay de com? Jestem osobą prywatną, nie mam założonej działalności. Czy sprzedając za granicę, musze odprowadzić jakiś podatek w polsce?Ebay za każdy sprzedany przedmiot zabiera mi "luksemburski podatek" ch...

Znowu spór

znowu spór o nie dostarczenie towaru po godzinie kupujący go zamknął ,napisałem do ebay a oni odpowiedzieli [Sprawa dotycząca sporu ............ została zamknięta przed przekazaniem do serwisu eBay i dlatego liczy się negatywnie do Twoich wskaźników ...

Zmiana właściciela konta

WItajcie,Może ktoś się orientuje1. Czy jest możliwość przepisania właściciela konta ebay, z zachowaniem komentarzy itpTo jest chcę otworzyć firmę na siebie w Niemczech - nowa nazwa, nowy NIP - niemiecki itpJest możliwość takiej zmiany? 2. Czy do trwa...

• 1547 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przerąbany miesiąc wrzesień.

Nie od dziś na ebay ale we wsześniu to masakra a dopiero 10.09.Kupują nie płacą. Piszesz nie odpisują. Masakra. Dobrze tylko, że ebay zwraca prowizje.A tak z ciekawości ile czekacie maksymalnie na wpłatę zanim zareagujecie do ebay.U was też są tacy p...

• 380 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przestańcie płakać - poczekajcie na święta

Panowie sprzedawcy,poczekajcie cierpliwie na święta. Wtedy to zaczną się niezłe jajca. Wielu sprzedających chyba wie o co chodzi.... o czas dostawy. W grudniu, jak co roku, zaczyna się bum na kupowanie. Wtedy przesyłki dochodzą na przełomie styczeń -...

• 261 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zablokowana mozliwosc sprzedazy na ebay

Kilka dni temu dostalem informacje, ze nie spelniam wymogow na ebay w zwiazku z czym zostaje zablokowana mozliwosc sprzedazy. Skontaktowalem sie z polskim ebayem i powiedziano mi, ze blokada jest bezterminowa i nie bede juz mogl sprzedawac przedmioto...

• 1097 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania