Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Zaginięcie przesyłki

Witam, mam taki problem mianowicie 2016-06-21 wysłałem kupującemu z Anglii przesyłkę jako List polecony priorytetowy i problem jest w tym, że kupujący podobno do dzisiejszego dnia nie otrzymał przesyłki, a z doświadczenia wiem, że przesyłka powinna b...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 489 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z opłatą za przedmiot

Hej, mam kłopot z finalizacją transakcji. Wystawiłam aukcje na ebay.com która zakończyła się sprzedażą. Kupujący chce zapłacić ale nie może ponieważ nie zauważył w opcjach wysyłki ze obejmuje ona tylko USA, w trakcie trwania aukcji rownież się ze mną...

• 516 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedałem przedmiot, ale nie dostałem zapłaty

Witam, Sprzedałem na ebay.de przedmiot za który nie dostałem zapłąty (ani na konto ani na paypal)W związku z czym otworzyłem sprawę, że chce odzyskać pieniądze za prowizje. Czy w związku z tym "kupujący" może mi wystawić negatywną lub neutralną opini...

• 400 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka z UK do PL - list polecony

Witam, bardzo proszę o pomoc.Pani z UK chciałaby mi zwrócić buty , ponieważ przez przypadek wysłałam jej zły rozmiar.Dogadałam się z nią, iż opłacę wysyłkę zwrotną... właściwie nie miałam wyjścia, gdyż otworzyła spór na paypal.Ile kosztuje najtańszy ...

Rozwiązane! Wysyłka...a e-mail?????

Witam za granicę już trochę sprzedaje lecz w tej mojej krótkiej karierze do tej pory nie widziałem w ebayu opcji e-mail,i przez to PayPal blokuje sobie moje środki bo niemapotwierdzenia,cxy jest w ebayu opcja wysyłka>e-mail czy niema?

• 991 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

STAWKA VAT NP

Witam serdecznieprosze o informacje, dzownilem do krajowej komisji podatkowej Jezeli oferuje uslugi i moj klient jest np z Angli to wystawiam mu fakture bez VAT NP z dopiskiem odwrotne obciazenie.Klient firma odprowadza VAT u siebie w kraju bez wzgle...

• 512 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

eBay.co.uk - niezbędne informacje które muszą być na aukcji

Witam, Jako firma chcę sprzedawać na eBay.co.ukWiadomo, że muszą być tam podane podstawowe informację na temat: 1) Zwrotu towaru,2) Ogólnych warunkach sprzedaży3) .... i właśnie coś jeszcze ? Zna może ktoś kogoś od prawa sprzedaży na eBay.co.uk ? Chc...

• 431 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zawieszenie konta

Witam, mam dla was śmieszną historię chociaż jak przypuszczam na ebay to nie nowość.Otóż miałem konto na ebay od 3 lat, żadnych problemów, na paypalu 2 razy potwierdzałem tożsamość na ebay także.Konto skromne bo nie jestem jakims sklepem tylko osobą ...

• 436 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Angielski Ebay, sprzedaż z polski ???

Witam. Posiadam angielskie biznes konto na ebay, paypala oraz angielskie konto bankowe. Chcę prowadzić sprzedaż w anglii lecz towar wysyłać z polski. Za cholere nie wiem jak to ustawić żeby było widoczne że towar jest wysyłany z polski. Proszę o pomo...

• 868 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wystawianie faktur wewnątrzwspólnotowych - co i jak?

Witam, mam pytanie odnośnie sprzedaży do krajów UE. Jestem zarejestrowanym podatnikiem VAT EU 0% Wystawiam przedmiot na sprzedaż za 20 EUR i jak kupuje osoba prywatna powinienem wystawić paragon zawierający 23% VAT.Czyli kwota 20 EUR jest kwotą brutt...

• 3092 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dokumentowanie sprzedaży ebay

Witam,mam kilka pytań odnośnie dokumentowania sprzedaży na portalu ebay bardzo prosze o pomoc dopiero zaczynam sprzedaż na ebayJakie wydruki są wystarczające ?Czy faktura generwana z systemu ebay wystarczy ? na fakturze nie ma danych sprzedającego w ...