Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Podatek VAT od sprzedaży na ebay.com jak go liczyć?

Witam!(tak dokładne pytanie jeszcze nie padło na forum)Nurtuje mnie jedno pytanie odnośnie ewidencjonowania na ebay zagranicznym (sprzedaż w dolarach) Od razu na wstępie zaznaczam, że jestem czynnym podatnikiem VAT, oraz jestem zarejestrowany jako po...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 6592 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot przez płatności

WitamKupujacy zaplacil przez paypal. Pozniej otworzyl spor. Przedmiot otrzymyalem natomiast nie moge wyslac zwrotu. Ebay nie moze przetworzyc platnosci. Choc pieniadze na zwrot sa w nowych platnosciach ebay. Sytuacja taka sama na ebay.de

• 157 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

kłopot z wystawieniem aukcji na ebay.de

próbuje wystawić aucje na ebay.de , niestety wyskakuje mi bład, dodam, że mam konto zweryfikowane paypal i kliknąłem połacz konto paypal. Ebay.pl nie ma takiego nie problemu. Es scheint ein Problem mit diesem Angebot zu geben.Es scheint, dass es für ...

• 114 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka przedmiotu - płatność wstrzymana

Witam. Przez około 2 tygodnie nie logowałem się do ebay. W tym czasie kupujący z Włoch zakupił u mnie przedmiot. Było to właśnie 2 tygodnie temu. Pieniądze wpłacił przez PayPal. Gdy loguję się do PayPala mam informację, że płatność została wstrzymana...

Jak dostanę pieniądze z eBay - firma

Witam, To mój początek... bardzo początek ... na eBay. Pytanko, dwa, no trzy... banalne ale będę wdzięczny za wyjasnienie. 1. Czy dobrze rozumiem że moja sprzedaż na ebay ( moje pieniądze  ) trafiają do mnie poprzez paypal ? 2. Rozliczenie za sprzed...

• 165 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cenniki wysyłek wg wagi

Witam!Przeczytałem już wiele tematów o cennikach, ale nadal nie wiem jak ustawić cennik wysyłek według wagi przedmiotu z aukcji. Chodzi o to, że posiadam w sprzedaży przedmioty ważące 100g, a limit wysyłki z najniższym kosztem to 3kg i chciałbym aby ...

• 172 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Uwaga krętacz z Włoch !

Warning for all overseas sellers. I was cheated by a buyer from Italy The dishonest buyer, after receiving the parcel, figured out that the item was damaged and informed Ebay and PayPal about it. He sent pictures, or rather a small fragment of a pict...

• 237 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Brak możliwości dodania numeru monitorowania przesyłki

Witam Od kilku dni nie da się dodać numeru monitorowania z poczty polskiej do systemu ebay- pisze spróbuj ponownie później- ktoś się orientuje czy są jakieś problemy techniczne? Jeśli chodzi o innych przewoźników to nie ma problemu z dodawaniem przes...

• 184 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay niemieckim

Witam,mam pytanie czy żeby oferować swój towar na e-bayu niemieckim, trzeba mieć oddzielne konto zarejestrowane na e-bay.de? Czy można skorzystać z polskiego?Próbowałem dodawać oferty i wyskakuje błąd, przekierowuje tak jakby na e-bay.pl i żeby skont...

• 475 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Global do USA

https://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2021/03/Wykaz-kraj%C3%B3w-lub-terytori%C3%B3w-oraz-przewidywany-czas-realizacji_1.04.2021.pdf Czy brać to na poważnie?

• 190 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! NAMIBIA AFRYKA EUR1

Dzień dobry,Trafił do mnie inwestor z Afryki a dokładnie z Namibii. Doszło do transakcji, odbiór towaru został zlecony przez inwestora. Zgłosiła się do mnie agencja celna z Holandii skąd towar będzie wysyłany kontenerem.Aby agencja mogła wystawić dok...

• 129 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! UE - klient indywidualny, a klient biznesowy

Dzień Dobry. Posiadam zarejestrowane konto jako firma. Chciałby zaoferować swoje produkty klientom zagranicznym. W związku z czym chcę wystawić aukcje na ebay.com. Proszę o wyjaśnienie w jaki sposób rozgraniczyć cenę w aukcji pomiędzy klientem firmow...

• 1855 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Sprzedaz do USA - podatek naliczony przez Ebay

Cześć, Dziś skończyła się moja aukcja na ebay.com którą wygrał kupujący ze stanów. Do ceny sprzedaży ebay doliczył podatek którym obciążyl kupującego i który następnie odliczył od mojego wpływu na paypal analogicznie jak zostało zrobione z "opłatą". ...

• 1120 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania