30-03-2013 04:56
Ostatnio ponoć coś się na Poczcie zmieniło mam więc pytanie do kogoś kto jest na bieżąco w temacie.. Czy obecnie wysyłki ekonomiczne są śledzone na całej trasie przewozu paczki czy tylko do granicy Polski? Jak wygląda ochrona sprzedających, czy Paypal już akceptuje tracking i wysyłki paczek za pomocą Poczty Polskiej? Mam do wysłania paczkę do Australi i chciałbym to wysłać jako paczkę ekonomiczną z deklarowaną wartością, czy jest sens tak wysyłać czy jednak naciskać aby kupujący zapłacił za kuriera UPS trzy razy więcej?
02-04-2013 21:41
Czy obecnie wysyłki ekonomiczne są śledzone na całej trasie przewozu paczki czy tylko do granicy Polski?
nie radze wysylac do australii ekonomicznie, bo Twoja przesylka bedzie czesciowo jechac samochodem, a czesciowo plynac promem
to zalezy od tego czy poczta australijska jest w miedzynarodowym sledzeniu
ale zawsze mozesz sledzic na tej stronie www.trackitonline.ru
Jak wygląda ochrona sprzedających, czy Paypal już akceptuje tracking i wysyłki paczek za pomocą Poczty Polskiej?
akceptuje, nie mam z tym problemu
Mam do wysłania paczkę do Australi i chciałbym to wysłać jako paczkę ekonomiczną z deklarowaną wartością
sprawdz na stronie poczty zy mozesz wyslac do australii wartosciowa do nie wszystkich krajow mozna wysylac
naciskać aby kupujący zapłacił za kuriera UPS trzy razy więcej?
jesli kupil na ebayu
nie mozesz tego robic
06-10-2013 11:23
Da sie wysyłać za granicę i to stosunkowo tanio. Nawet w kraje zamorskie.
Poczta ? hmmm droga raczej a jak paczka ma rozmiar duży i wagę to już w ogóle
Ja korzystałem z usług firmy APACZKA.PL
Wysyłką pudełka bodaj 30x20x13 i wadze 2 kG to około 230 PLN do USA (dostawa w ok 5 dni) lotnicza oczywiście
Tam jest kalkulator i wysztko można policzyć .
Oczywiście warto szukać innych dostawców (ale zawsze aby to była firma światowa typu UPS, DHL, Fedex, etc)
Polecam stronę kurierem.pl tam możemy zawsze na bierząco wyszukać najlepszą ofertę (to sie zmienia)
Podobna sytuacja jest w drugą stronę z USA (np) do Polski.
oczywiście tutaj dobra wola sprzedawcy czy zechce poszukać takiej firmy w USA (zawszy my możemy mu jej poszukać)
np stosunkowo tanio :