Wystawiam aukcje na ebay.co.uk - czy są one widoczne?
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
16-02-2010 22:54
Witam
Od niedawna zaczełam przygodę z ebayem - wystawiłam trochę aukcji na ebay UK i mam pytanie - czy te aukcje są tam widoczne ? nie wiem co mam myśleć jakoś mało jest ogólnie wyświetleń na tych aukcjach, siedze i szukam po opcjach ale nie mogę nic znaleźć.
Może mam za mało komentarzy? przeczytałam kilka tematów z podobnymi pytaniami ale dalej nic nie wiem.
Aukcje wystawiam na UK ponieważ w ebay.pl nie ma takich kategorii.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi!!!
Od niedawna zaczełam przygodę z ebayem - wystawiłam trochę aukcji na ebay UK i mam pytanie - czy te aukcje są tam widoczne ? nie wiem co mam myśleć jakoś mało jest ogólnie wyświetleń na tych aukcjach, siedze i szukam po opcjach ale nie mogę nic znaleźć.
Może mam za mało komentarzy? przeczytałam kilka tematów z podobnymi pytaniami ale dalej nic nie wiem.
Aukcje wystawiam na UK ponieważ w ebay.pl nie ma takich kategorii.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi!!!
Wiadomość 1 z 9
8 ODPOW. 8
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-02-2010 23:40
jeśli wystawiasz na ebay.UK to tak są widoczne
wszedłem w pierwszą lepszą aukcję, a licznika nie widzę, ale to nie obowiązkowa opcja
mam takie trzy sugestie
wg mnie masz błędny rodzaj przesyłki jeśli chodzi o UK, bo masz 2 klasę rejestrowaną, a powinnaś mieć taki sam jak do pozstałych krajów, co prawda wystawiasz na ebay.UK, ale wprowadzasz w błąd kupujących
ja na swoich aukcjach mam Sellers Standard Rate na cały świat, a wysyłam poleconym priorytetem,
też zauważyłem, że dajesz gwarancję na czas dostawy 3-5 dni, a co bedzie jeśli kupujący otrzyma po 7 dniach, i wystawi negatywa, a Ty nie będziesz miała jak wystawić odwetowca,
miałem już kilka przypadków, że poczta królewska zawiniła, ja swoim gwarancję na czas dostawy daję 5-14 dni roboczych, taką informację dostają w mejlu, natomiast w aukcjach takiej informacji nie ma
no i trzecia już sugestia jesteś na ebay'u ponad 4 lata, a masz zaledwie 10 komentarzy i tu jest ta kropka nad i.
Ja bym jednak proponował założenie nowego konta i na nim zacząć sprzedawać. Lepiej to wśród kupujących wygląda 2010 niż 2005
Pozdrawiam
wszedłem w pierwszą lepszą aukcję, a licznika nie widzę, ale to nie obowiązkowa opcja
mam takie trzy sugestie
wg mnie masz błędny rodzaj przesyłki jeśli chodzi o UK, bo masz 2 klasę rejestrowaną, a powinnaś mieć taki sam jak do pozstałych krajów, co prawda wystawiasz na ebay.UK, ale wprowadzasz w błąd kupujących
ja na swoich aukcjach mam Sellers Standard Rate na cały świat, a wysyłam poleconym priorytetem,
też zauważyłem, że dajesz gwarancję na czas dostawy 3-5 dni, a co bedzie jeśli kupujący otrzyma po 7 dniach, i wystawi negatywa, a Ty nie będziesz miała jak wystawić odwetowca,
miałem już kilka przypadków, że poczta królewska zawiniła, ja swoim gwarancję na czas dostawy daję 5-14 dni roboczych, taką informację dostają w mejlu, natomiast w aukcjach takiej informacji nie ma
no i trzecia już sugestia jesteś na ebay'u ponad 4 lata, a masz zaledwie 10 komentarzy i tu jest ta kropka nad i.
Ja bym jednak proponował założenie nowego konta i na nim zacząć sprzedawać. Lepiej to wśród kupujących wygląda 2010 niż 2005
Pozdrawiam
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 03:44
no to sobie pozmieniałam ;( - ogólnie mam wystawione 176 aukcji - dlaczego teraz jak wyświetli sie przedmioty sprzedającego to widoczne jest tylko 53 aukcje - a gdzie reszta ???
Wiadomość 3 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 10:28
przy okazji boldem kilka poprawek do Twojego opisu
12 mm Cloisonne Green Flower Ball
Delicate hand-decorated metal cloisonne beads
Quantity: / 2 pcs
Size: / 12mm
Hole diameter / 1,5mm
Each piece can vary in dimensions, shape and color
Single payment for all purchases, plus shipping costs listed below (depending on the quantity of items)
Accepted payment methods:
Sign up for PayPal the fast, easy, and secure way to pay online.
Shipping from Poland
Registered mail only (delivery time of 5-14 business days)
12 mm Cloisonne Green Flower Ball
Delicate hand-decorated metal cloisonne beads
Quantity: / 2 pcs
Size: / 12mm
Hole diameter / 1,5mm
Each piece can vary in dimensions, shape and color
Single payment for all purchases, plus shipping costs listed below (depending on the quantity of items)
Accepted payment methods:
Sign up for PayPal the fast, easy, and secure way to pay online.
Shipping from Poland
Registered mail only (delivery time of 5-14 business days)
Wiadomość 4 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 10:29
i nie ma niczego takiego jak Stuks - moze byc Quantity albo No of items albo Pcs
Wiadomość 5 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 13:13
Stuks - w holenderskim jest 😉 (chyba) kilka aukcji mam wystawionych na ebay Holandia - tam z opisem poleciałam pół na pół - trochę po holendersku z translatora i reszta po angielsku.
Stuks - Sztuki Pcs ....
Stuks - Sztuki Pcs ....
Wiadomość 6 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 21:21
No i poprawione wszystkie aukcje! Dzisiaj nawet jeden przedmiot się sprzedał do USA.
Pierwsze moje spostrzeżenia co do ebay - Ogromna ilość sprzedających i cięzko zaistnieć wśród nich. Mało wyświetleń na przedmiotach a co za tym idzie mało potencjalnych kupujących - może są jakies magiczne sposoby żeby zwiększyć zainteresowanie...
Pierwsze moje spostrzeżenia co do ebay - Ogromna ilość sprzedających i cięzko zaistnieć wśród nich. Mało wyświetleń na przedmiotach a co za tym idzie mało potencjalnych kupujących - może są jakies magiczne sposoby żeby zwiększyć zainteresowanie...
Wiadomość 7 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2010 21:35
aaa i jeszcze jedno - o co chodzi z tymi komentarzami?
Gdzieś wyczytałem że aukcje wieloprzedmiotowe w kup teraz mozna wystawiać dopiero po otrzymaniu 25 komentarzy.
Ja wystawiłam aukcje wszystkie wieloprzedmiotowe w kup teraz na ebay.co.uk bez problemu. Może te komentarze mają coś wspólnego z widocznością aukcji??
Sorrki że takie pytania zadaję ale ciekawa jestem 😉
Gdzieś wyczytałem że aukcje wieloprzedmiotowe w kup teraz mozna wystawiać dopiero po otrzymaniu 25 komentarzy.
Ja wystawiłam aukcje wszystkie wieloprzedmiotowe w kup teraz na ebay.co.uk bez problemu. Może te komentarze mają coś wspólnego z widocznością aukcji??
Sorrki że takie pytania zadaję ale ciekawa jestem 😉
Wiadomość 8 z 9
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-02-2010 11:23
oki, holenderskiego niestety nie znam wiec sorki.
przyznam, ze po zmianach aukcje wygladaja bardzo fajnie!
co do ilosci opinii, zdaje sie ze na roznych ebayach sa rozne wymagania w tym przypadku - sprawdz poszczegolne krajowe wersje strony http://pages.ebay.pl/help/sell/multiple.html
przyznam, ze po zmianach aukcje wygladaja bardzo fajnie!
co do ilosci opinii, zdaje sie ze na roznych ebayach sa rozne wymagania w tym przypadku - sprawdz poszczegolne krajowe wersje strony http://pages.ebay.pl/help/sell/multiple.html
Wiadomość 9 z 9