15-09-2009 15:14
03-12-2010 02:23
Pojawienie sie aukcji w wynikach wyszukiwarki jest uzaleznione od faktu zindeksownia jej w bazie danych. Ebay indeksuje w pewnych interwalach czasowych i czasami moze minac 24 godziny zanim twoja aukcja zostanie znaleziona. Zanim to nastapi mozesz skonfrontowac wystawienie w “moj ebay” lub znajdujac ja linkiem podanym w momencie wystawiania lub wpisujac jej numer w okienko wyszukiwarki.
Aukcje sa widoczne na innym ebay niz ten na ktorym ja wystawiles jesli kupujacy zaznaczy opcje “szukaj na calym ebay” w wyszukiwaniu zaawansowanym (niestety, niewielu kupujacych korzysta z tego dodatkowego klikniecia). Moze czesciej uzywaja tej opcji kolekcjonerzy, poszukujacy artykulow trudnych do zdobycia lub typowo regionalnych.
poczytaj tez ten post:
http://community.ebay.pl/topic/Sprzedawanie-Za-Granic%C4%99/Witam-Couk-Com/2000000128
03-12-2010 11:40
Dzieki za odpowiedz, czekam na aktywacje Paypal, niby wysylaja 2 przelewy w ktorych bedzie informacja ktora aktywuje konto PayPal, jednak czekam 2 dzien i nic...
Jeszcze mam takie pytanie, bo widze ze np. na polskim ebay.pl nie ma kategori Koszulki piłkarskie i ogolnie te kategorie troche sie roznia, jak moge wystawiac przedmioty w brytyjskich kategoriach bedac na polskim ebayu ?
pozdrawiam serdecznie
Slawek
04-12-2010 01:37
"jak moge wystawiac przedmioty w brytyjskich kategoriach bedac na polskim ebayu ?"
polski Ebay to Ebay twojej rejestracji (dom, twoja baza wypadowa, powiedzmy) a na Ebay w UK logujesz sie tym samym nickiem i haslem ale jestes na goscinnych wystepach. Bedac tam zalogowanym korzystasz z ich organizacji kategorii, zasad, zakazow, cen itp. itd
Polski Ebay nic do tego nie ma oprocz tego ze wystawi ci rachunek za twoje powinnosci na wszystkich Ebajach.
05-12-2010 09:54
A czy mozna sprzedawac jednocześnie ten sam przedmiot na ebay.pl i ebay.ru.Jeżeli tak to jak to zrobić
aass674
06-12-2010 16:02
zalogować się loginem i hasłem z ebay pl ale wcześniej jeśli tego nie masz utworzyc konto sprzedającego, zarejestrować i zweryfikować na paypal i połączyć konto ebay z paypal