anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem na Ebayu a PayPal blokuje !

Witam! Mój pierwszy sprzedany przedmiot na Ebayu za granicą , nabywca z tajwanu wartość około 500$. Niestety radość z pierwszego zakupu szybko zmieniła się w rozczarowanie.
Kontakt z klientem bardzo dobry na początku, po ustaleniu kwoty wysyłki czekam na wpłate z PayPala. Czekam 10 dni i nic , wysłałem kilka maili. W końcu przychodzi odpowiedź od klient. Okazało się że jakieś Centrum Bezpieczeństwa PayPala zablokowało wysłanie kasy na moje konto! Powód to jakieś zwiększone ryzyko transakcji ! Zalecają odbiór osobisty towaru... Oczywiście Ebay skwapliwie naliczył juz prowizje od sprzedanej rzeczy....
Konto na paypalu mam od kilku lat ponad setka transakcji, ale z innego mojego konta na ebayu które służy do zakupów.
W każdym razie moje konto jest zweryfikowane i nie ma żadnych limitów !
Przecież to jakaś paranoja jest. Ebay i payPal to jedna firma. I teraz sprzedaje na Ebayu a PayPal z premedytacją
PSUJE mi transakcje. Mało tego obraża mnie i psuje moje dobre imie w oczach klienta . Jakim prawem ja się pytam ?
Jak mozna odmówić zrealizowania transakcji do pełnoprawnego użytkownika PayPala ?
Teraz wygląda to tak że klient chce się wycofać z transakcji a i pewno stracił zaufanie...
Wysłałem mu maila żeby interweniował na Ebayu i jeśli nic sie nie zmieni to wszczynam spór.
Mam na razie zero komentarzy ale to nie moja wina że sprzedaż na Ebayu kuleje. Na Allegro mam 300 komentarzy i chyba z tysiąc transakcji. Ale jeśli PayPal bedzie BLOKOWAŁ moje transakcje to pewnie nic tu nie sprzedam.
Panowie to jest PARANOJA ! Ebay zatwierdza transakcje mówi możesz kupić a PayPal na to nie kupuj od tego faceta bo to niebezpieczne !
Sprawy tej nie zostawie tak sobie, niech Ebay czy PayPal się tłumaczy jak traktuje polskich użytkowników ! Pozdro.
Wiadomość 1 z 9
ostatnia odpowiedź
8 ODPOW. 8

Nie obraź się ale miotasz się nawet nie wiesz o co.

Przeczytaj dokładnie wiadomość od serwisu. Kupujący nawet nie wie o tym że płatność została wstrzymana.

Podpisując umowę z ebay zgadzasz się na to że co pewien czas możesz być poddany kontroli. I to nie PayPal blokuje płatność z własnej woli tylko z polecenia serwisu ebay.

Prześlesz przedmiot do kupującego on potwierdzi odbiór lub wystawi komentarz pozytywny wtedy płatność zostanie odblokowana.

Jeżeli dobrze pamiętam dotyczy to osób z ilością komentarzy poniżej 100 lub posiadających negatywne opinie.

Wiem że post mocno przeterminowany ale zostanie informacja dla pozostałych.
Wiadomość 2 z 9
ostatnia odpowiedź

Witaj
Sytuacja podobna jest u mnie, z tym, że PayPal zamknął mi konto już bez możliwości odwołania. Nie wiesz przypadkiem, gdzie się można zwrócić w tej sprawie ? Ebay nie może pomóc, a przecież jest właścicielem PayPal'a !
Pozdrawiam
Wiadomość 3 z 9
ostatnia odpowiedź

ja bym meczyl obsluge klienta paypala bo jest oddzielna od obslugi klienta ebaya a to przeciez paypal zamknal konto a nie ebay i kwestie wlasnosci imho nie maja tu znaczenia...
Wiadomość 4 z 9
ostatnia odpowiedź

scrapaa
Użytkownik
Ja mam na koncia ponad 250 opini pozytywnych i 0 negatywow. Konto ma juz ponad rok a po 2 sprawach ktore nie slusznie przegralem w pp i tak blokuja mi wplaty. Oto waruni jakie nalezy spelnic aby ograniczenie zniklo:

What can I do to avoid payment holds?

Here are some things you can do:

* Improve your DSR feedback rating
* Process your orders right away
* Communicate early and often with your buyers
* Resolve all customer disputes quickly

If you meet the following, you'll receive payments instantly in most cases:

* You have been an eBay and PayPal member for 6-months or more, AND
* Your total Feedback score is 100 or greater, AND
* Your Buyer dissatisfaction percentage is less than 5% AND
* You are selling in a category or industry with an established history.

Or

* Your average DSR is 4.5 or greater AND
* Your have received 20 or more DSRs in the last 12-months AND
* Your buyer dissatisfaction percentage is less than 5% AND
* You are selling in a category or industry with an established history.
Wiadomość 5 z 9
ostatnia odpowiedź

Powiem szczerze, że nie rozumiem dlaczego Ebay nie jest w stanie nic konkretnego zrobić (jestem wieloletnim solidnym użytkownikiem Ebay) w sprawie zamknięcia
mojego konta PayPal.
Ebay jest właścicielem PayPal i ściśle z nim współpracuje. W moim przypadku nie złamałem prawa aukcyjnego (sprzedałem książkę z III Rzeszy na serwisie amerykańskim, do kraju dozwolonego w przepisach Ebay), jednak PayPal zamyka mi konto bez odwołania za przyjęcie płatności za aukcję nie łamiącą prawa Ebay. Powtarzam: nie mogę się już odwoływać ...

W takim razie gdzie mam się udać z tą sprawą, skoro PayPal nie reaguje na apelacje ? Jak to możliwe, że za legalnie przeprowadzoną transakcję na Ebay, PayPal zamyka mi konto bez odwołania ? Co dalej z moją działalością na Ebay ? Przecież, żeby coś kupić w Stanach lub w Anglii, konto PP jest nieodzowne...

Pozdrawiam
Wiadomość 6 z 9
ostatnia odpowiedź

scrapaa widocznie tak jak wrzuciłeś opis masz za mały rating. To że kupujący wystawił komentarz pozytywny nie znaczy że rating również dał na 5 gwiazdek.

wesstman ebay banuje osoby sprzedające przedmioty ze swastyką, związane z III Rzeszą, lub sprzedających przedmioty klanów jak KKK etc.

Obowiązuje to od 2001r jako "policy against selling items that symbolize hatred and violence"
Wiadomość 7 z 9
ostatnia odpowiedź

"The ban extends to all authentic German World War II memorabilia that contain Nazi symbols. Anything bearing symbols of the KKK or other hate groups is also outlawed, as is promotional material written by members of these groups.ę
Wiadomość 8 z 9
ostatnia odpowiedź

Nie masz racji, aukcje były zgodne z przepisami Ebay, sprzedaż dozwolona w serwisie amerykańskim (żadnych swastyk nie było). A tu chodzi o to, że PayPal zamyka konto, a nie Ebay (aukcja nie łamała prawa Ebay).
Pozdr
Wiadomość 9 z 9
ostatnia odpowiedź