08-05-2015 17:46
Witam,
Sprzedaje do Niemiec i jest dla mnie komplikowane wkladac do kazdej wysylki wydrukowany rachunek. Czas od czasu zdarza mi sie, ze kupujacy chce zaslac "rechnung" i ja musze go w pdf wyslac klientowi. Czy jest jaks mozliwosc, aby ustawic ebay czy paypal, tak aby dalo sie wysylac rachunki kupujacym automatycznie?
Dzieki za rade i pomoc
09-05-2015 18:04
Drukujac nalepke w Paypal masz ponizej link do wydrukowania rachunku.
Trzeba rachunek wlozyc, sam sie nie wlozy - nie wiem co masz na mysli aby to zautomatyzowac.
Ja wkladam zawsze poniewaz, zauwazylem ze otrzymuje wowczas wiecej komentarzy.
Jako kupujacy chcialbym zawsze widziec wydruk w paczce abym wiedzial co i od kogo otrzymalem. Ulatwia to i jest istotnym ulatwieniem zwlaszcza przy licznych zakupach szczegolnie w celu odsprzedazy. Ulatwia ksiegowanie i zapobiega nieporozumieniom.
Niestety, niewielu sprzedawcow wklada wydruk do paczki co utrudnia mi ich identyfikacje. odnotowuje w momencie zakupu miejscowosc pochodzenia ale to nie zawsze pokrywa sie z adresem nadawcy czy stemplem pocztowym.
Moja sugestia: wkladaj wydruk rachunku - ulatwidsz sobie i innym zycie, zapobiegniesz nieporozumieniom czy niepotrzebnie otwartym sporom na Ebay.
18-05-2015 10:31
Bardzo dzieki za twa sugescje!
Do zalacznika wlozylem printscreen momentu, kdy da mi sie drukowac podsumowanie transakcji. Ty tam masz jeszcze przycisk do dodania rachunku?