Przeniesienie konta z .de do .pl
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
20-10-2009 13:58
Witam
konto posiadam od poczatku 2005 roku, ponieważ nie było jeszcze polskiego ebaya, zarejestrowałem się na niemieckim.
Wszystko jest ok, oprócz komunikatów i powiadomień w jęz. niemieckim (a nie jestem w nim mocny.
Zawsze kupowałem, lecz teraz postanowiłem coś sprzedać.
wyskakują jakieś komunikaty by powiązać konto z paypalem.
Konto oczywiscie mam powiązane juz parę lat, dodałem też kartę kredytową, i nic nie mogę sprzedać ;-(.
Co zrobić bym mógł sprzedawać?
Najkorzystniej dla mnie byłoby przenieśc konto z niemieckiego na polskie, czy jest to mozliwe?
marcin
konto posiadam od poczatku 2005 roku, ponieważ nie było jeszcze polskiego ebaya, zarejestrowałem się na niemieckim.
Wszystko jest ok, oprócz komunikatów i powiadomień w jęz. niemieckim (a nie jestem w nim mocny.
Zawsze kupowałem, lecz teraz postanowiłem coś sprzedać.
wyskakują jakieś komunikaty by powiązać konto z paypalem.
Konto oczywiscie mam powiązane juz parę lat, dodałem też kartę kredytową, i nic nie mogę sprzedać ;-(.
Co zrobić bym mógł sprzedawać?
Najkorzystniej dla mnie byłoby przenieśc konto z niemieckiego na polskie, czy jest to mozliwe?
marcin
Wiadomość 1 z 6
5 ODPOW. 5
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
20-10-2009 15:48
musisz się jeszcze zwryfikować za pomocą konta bankowego, to znaczy musisz dodać na PP rachunek bankowy, a następnie dostaniesz od PP 2 niewielkie przelewy (poniżej 1 zeta), następnie musisz wprowadzić w odpowiednie miejsce kwoty, które dostałeś na rachunek bankowy i możesz sprzedawać. To jest nowość mniej więcej z czerwca/lipca tego roku.
A najprościej zrób tak wystaw coś na obojętnie którym serwisie na próbe i jak będziesz klikał dalej to na samym końcu będziesz miał 3 opcje do wyboru i bodajże opcja nr 2 jest właśnie rachunek bankowy, jest tam napisane zalecane (recommended)
2 częsci pytania nie odpowiem na pytanie, bo nie wiem. Chyba będę musiał się jeszcze douczyć 😄
A najprościej zrób tak wystaw coś na obojętnie którym serwisie na próbe i jak będziesz klikał dalej to na samym końcu będziesz miał 3 opcje do wyboru i bodajże opcja nr 2 jest właśnie rachunek bankowy, jest tam napisane zalecane (recommended)
2 częsci pytania nie odpowiem na pytanie, bo nie wiem. Chyba będę musiał się jeszcze douczyć 😄
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-10-2009 10:24
gdy próbuje coś wystawić, otrzymuje taki komunikat
"Uwaga Sprzedający:
Uwaga!
Dla zapewnienia bezpieczeństwa prowadzonych transakcji możemy zastosować wobec kont użytkowników limity działań, które obowiązują do chwili przeprowadzenia dodatkowej weryfikacji.
Aby zweryfikować swoje konto, wykonaj poniższe instrukcje:
1) Musisz mieć zweryfikowane konto PayPal. Kliknij nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany jako użytkownik serwisu eBay, aby dowiedzieć się, jak przejść przez proces weryfikacji.
2) Kiedy już będziesz mieć zweryfikowane konto PayPal, połącz je ze swoim kontem w serwisie eBay.
Jeśli masz już zweryfikowane konto PayPal, a nadal otrzymujesz ten komunikat, musisz połączyć to konto za swoim kontem eBay. Po połączeniu zweryfikowanego konta PayPal z kontem eBay będziesz mógł sprzedawać swoje przedmioty w dowolnym serwisie eBay na całym świecie.
Aby uzyskać instrukcje, jak przejść przez proces weryfikacji w systemie PayPal i jak połączyć konto PayPal z kontem eBay, kliknij poniżej nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany jako użytkownik serwisu eBay:
Australia | Austria| Belgia | Belgia (francuski)| Kanada | Kanada (francuski)| Francja | Niemcy| Hongkong | Indie | Irlandia| Włochy| Malezja | Holandia | Nowa Zelandia | Filipiny | Polska| Singapur | Hiszpania| Szwajcaria| Tajwan | Wielka Brytania| Stany Zjednoczone| Inne
Uwaga: Jeśli jesteś zarejestrowany w serwisie w Niemczech, Austrii lub Szwajcarii, możesz przejść przez proces weryfikacji PostIdent lub potwierdzania tożsamości zamiast weryfikacji w systemie PayPal. Aby zobaczyć instrukcje, kliknij nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany.
gdy kliknę na "NIEMCY" zostaje przeniesiony na niemiecki ebay
i dostaje taki komunikat
"PayPal-Konto verwalten: PayPal-Kontoauszug herunterladen
Wenn Sie auf Ihr PayPal-Konto zugreifen möchten, loggen Sie sich bei www.paypal.de bzw. www.paypal.at oder www.paypal.ch ein. Oder klicken Sie in Mein eBay unter "Mein Mitgliedskonto" auf den Link "PayPal-Konto". Über die Seite "PayPal-Konto" können Sie sich Ihren Kontostand und Ihre Kontobewegungen ansehen sowie Ihre Kontodaten aktualisieren.
In PayPal-Konto einloggen
PayPal-Kontoauszug herunterladen
Aktualisieren oder Korrigieren Ihrer Bankkonto- oder Kreditkartendaten auf PayPal
PayPal-Konto schließen
PayPal-Konto verifizieren
PayPal-Konto mit eBay-Mitgliedskonto verknüpfen
PayPal-Adresse mit der bei eBay hinterlegten Lieferadresse verknüpfen
PayPal-Kundenservice
i nic sie dalej nie pojawia
jakieś rady??
"Uwaga Sprzedający:
Uwaga!
Dla zapewnienia bezpieczeństwa prowadzonych transakcji możemy zastosować wobec kont użytkowników limity działań, które obowiązują do chwili przeprowadzenia dodatkowej weryfikacji.
Aby zweryfikować swoje konto, wykonaj poniższe instrukcje:
1) Musisz mieć zweryfikowane konto PayPal. Kliknij nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany jako użytkownik serwisu eBay, aby dowiedzieć się, jak przejść przez proces weryfikacji.
2) Kiedy już będziesz mieć zweryfikowane konto PayPal, połącz je ze swoim kontem w serwisie eBay.
Jeśli masz już zweryfikowane konto PayPal, a nadal otrzymujesz ten komunikat, musisz połączyć to konto za swoim kontem eBay. Po połączeniu zweryfikowanego konta PayPal z kontem eBay będziesz mógł sprzedawać swoje przedmioty w dowolnym serwisie eBay na całym świecie.
Aby uzyskać instrukcje, jak przejść przez proces weryfikacji w systemie PayPal i jak połączyć konto PayPal z kontem eBay, kliknij poniżej nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany jako użytkownik serwisu eBay:
Australia | Austria| Belgia | Belgia (francuski)| Kanada | Kanada (francuski)| Francja | Niemcy| Hongkong | Indie | Irlandia| Włochy| Malezja | Holandia | Nowa Zelandia | Filipiny | Polska| Singapur | Hiszpania| Szwajcaria| Tajwan | Wielka Brytania| Stany Zjednoczone| Inne
Uwaga: Jeśli jesteś zarejestrowany w serwisie w Niemczech, Austrii lub Szwajcarii, możesz przejść przez proces weryfikacji PostIdent lub potwierdzania tożsamości zamiast weryfikacji w systemie PayPal. Aby zobaczyć instrukcje, kliknij nazwę kraju, w którym jesteś zarejestrowany.
gdy kliknę na "NIEMCY" zostaje przeniesiony na niemiecki ebay
i dostaje taki komunikat
"PayPal-Konto verwalten: PayPal-Kontoauszug herunterladen
Wenn Sie auf Ihr PayPal-Konto zugreifen möchten, loggen Sie sich bei www.paypal.de bzw. www.paypal.at oder www.paypal.ch ein. Oder klicken Sie in Mein eBay unter "Mein Mitgliedskonto" auf den Link "PayPal-Konto". Über die Seite "PayPal-Konto" können Sie sich Ihren Kontostand und Ihre Kontobewegungen ansehen sowie Ihre Kontodaten aktualisieren.
In PayPal-Konto einloggen
PayPal-Kontoauszug herunterladen
Aktualisieren oder Korrigieren Ihrer Bankkonto- oder Kreditkartendaten auf PayPal
PayPal-Konto schließen
PayPal-Konto verifizieren
PayPal-Konto mit eBay-Mitgliedskonto verknüpfen
PayPal-Adresse mit der bei eBay hinterlegten Lieferadresse verknüpfen
PayPal-Kundenservice
i nic sie dalej nie pojawia
jakieś rady??
Wiadomość 3 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-10-2009 15:09
podpowiedzi z translatora wyszło mi, że musisz zweryfikować konto PayPal za pomocą konta bankowego czyli kliknij w to PayPal-Konto mit eBay-Mitgliedskonto verknüpfen
nic innego nie przychodzi mi do głowy, a w sprawie czy da się zamienić z DE na PL zadaj to pytanie na Centrum odpowiedzi lub spróbuj na Priva napisać do stamps222
nic innego nie przychodzi mi do głowy, a w sprawie czy da się zamienić z DE na PL zadaj to pytanie na Centrum odpowiedzi lub spróbuj na Priva napisać do stamps222
Wiadomość 4 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-10-2009 16:45
Udało się, trochę okrężną drogą.
Natomist zoonk jest taki, że za wystawienie przedmiotu za 69 euro zabrali 10 euro prowizji
thx wszystkim
temat można zamknąć
Natomist zoonk jest taki, że za wystawienie przedmiotu za 69 euro zabrali 10 euro prowizji
thx wszystkim
temat można zamknąć
Wiadomość 5 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj