26-10-2012 10:48
witam:)
Od paru lat kupuje na ebay'u, ale zamierzam sprzedać niepotrzebne mi rzeczy:) nie będzie to stały handel raczej okazjonalnie wystawianie zalegających w szafkach ciuchów, płyt czy odtwarzaczy mp3/4, zatem mam pytania początkującego:
1. Posiadam konto sprzedawcy podpięte pod to samo konto z którego kupuję rozumiem, że muszę rozszerzyć konto z osobistego na specjalne? (nie chce zakładać nowego konta tylko do sprzedaży z nowym PP)
2. Czy konto specjalne, poza tym że będę uiszczać prowizje do PP i przelewać sobie na konto bankowe pieniądze, wiąże się z jakimiś dodatkowymi opłatami? czy kiedy nic nie sprzedaje to działa jak konto osobiste?
3. Czytałam ze wielu ludzi ma jakieś limity i nie bardzo wiem o co z tym chodzi:/ czy ja będę miała limity nałożone na konto PP przy założeniu że 1razowo albo łącznie z paru aukcji, wejdzie mi np 150euro/funtów/dolarów?? - nie sadzę żeby aż takie kwoty wchodziły w grę (bardziej będą to drobne w przedziale 5 max 20euro) ale wolę się upewnić zawczasu
z góry dzięki za pomoc:)
28-10-2012 18:28
1. Posiadam konto sprzedawcy podpięte pod to samo konto z którego kupuję rozumiem, że muszę rozszerzyć konto z osobistego na specjalne? (nie chce zakładać nowego konta tylko do sprzedaży z nowym PP)
Nie musisz ale mozesz - tak bedzie ci dogodniej prawdopodobnie.
2. Czy konto specjalne, poza tym że będę uiszczać prowizje do PP i przelewać sobie na konto bankowe pieniądze, wiąże się z jakimiś dodatkowymi opłatami? czy kiedy nic nie sprzedaje to działa jak konto osobiste?
Nie ma dodatkowych oplat. Tylko prowizja w momencie przyjecia wplaty.
3. Czytałam ze wielu ludzi ma jakieś limity i nie bardzo wiem o co z tym chodzi:/ czy ja będę miała limity nałożone na konto PP przy założeniu że 1razowo albo łącznie z paru aukcji, wejdzie mi np 150euro/funtów/dolarów?? - nie sadzę żeby aż takie kwoty wchodziły w grę (bardziej będą to drobne w przedziale 5 max 20euro) ale wolę się upewnić zawczasu
Poczytaj o limitach w pomocy:
29-10-2012 21:42
dzięki za odpowiedź:)
posiadam na PP status zweryfikowany ale nie mogę znaleźć przycisku "sprawdź limity" to znaczy, że tych limitów nie mam? czy może jakbym rozszerzyła do konta specjalnego, to owe limity się pojawia i będę musiała jeszcze raz się weryfikować?
30-10-2012 23:06
przycisk jest u gory w pasku zaraz pod twoim nazwiskiem i imieniem ostatni przycisk po prawej
nazwa, typ konta, status, limity
malym drukiem
moze to pokieruje
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_show-limits&req_from=view_limits
31-10-2012 09:24
(imię i nazwisko wymazałam) jak widzisz, ja nie mam małym druczkiem czegoś takiego jak limity:|
31-10-2012 09:25
http://img202.imageshack.us/img202/4557/skrinvk.jpg (coś załącznik bardzo mały się zrobił wiec daje link)
31-10-2012 20:56
Spróbój rozszerzyć najpierw konto z osobistego na specjalne. Wydaje mi się że wtedy powinien pokazaćsię link ze zniesieniem limitów.