Negatywny komentarz

Witam

Otrzymałem negatywny komentarz od kupującego. Sprzedałem model (271210716092) do Francji 22 maja. Przesyłka została wysłana poleconym priorytetem 24 maja, odebrana została 28 maja.

Kupujący wystawił negatywa, a w komentarzu wpisał "impec" co oznacza "nienaganny, bez zarzutu".

Nie otrzymałem żadnej reklamacji ze strony kupującego, nie odpowiada także na moje wiadomości. Jestem pewien, że je odczytał, ponieważ w międzyczasie wystawia inne komentarze.

Wysłałem do niego oficjalną prośbę o zmianę komentarza, również bez odpowiedzi. Formalnie kupujący ma 10 dni na ustosunkowanie się do prośby. Co się stanie, jeżeli nie zareaguje?

Kontaktowałem się z obsługą klienta na ebay.co.uk, ale poinformowano mnie, że każdy ebay ma oddzielną politykę w tej kwestii (sprzedaż przez ebay.pl). Czy istnieje czat na polskim ebayu, abym mógł skontaktować się z obsługą klienta i wyjaśnić sprawę? (nie udało mi się znaleźć)

Prośba o radę co mam w tej sytuacji zrobić? Czy istnieje jakakolwiek szansa na usunięcie komentarza, w przypadku braku reakcji kupującego.

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Odp.: Negatywny komentarz

Witaj, nigdy nie kontaktuj się z ebayem, który jest zagraniczny. Oni w żaden sposób nie pomoga. Napisz do polskiego ebaya, że komentarz przez użytkownika został wystawiony jako negatywny, o pozytywnej treści.

Polski ebay na pewno skasuje komentarz, albo przerobi na pozytywny

W razie jakiś kłopotów pytan pisz do mnie śmiało. Miałam podobne problemy.

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Tak jak napisał przedmówca. Skontaktuj się poprzez formularz (czata nie ma) i powinni skasować ten komentarz. Też miałem podobną sytuację.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

ja ostatnio dostałem od żabojada nega o treści bonjour, napisałem do serwisu i usunęli go, więc raczej a nawet na 100% nie przerobią na pozytywa tylko całkowicie go usuną

przerobili by na pozytywa gdybyś napisał prosbe do kupującego o zmianę opinii

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź