anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Na co zwrócić uwagę sprzedając zagranice ?

Witam zamierzam w niedalekiej przyszłości sprzedać kilka przedmiotów , chce je wystawić na  uk . Między innymi jest to procesor wart ponad 1000zł  tak więc niechciałbym sie uczyć na  własnych błedach  😄 i chcę zaczerpnąć waszych porad i spostrzeżeń  . Aukcja bedzie adresowana wyłacznie do kupców w UE i sposób płatności paypal . mam kilka pytań :

1.mozna ograniczyć dostęp do aukcji osób majacych mniej niz np. 10 komentarzy ?

2.jaki sposób wysyłki wybrać  aby póżniej mieć twardy dowód ze przedmiot został dostarczony , napewno bede wysyłał ubezpieczonym listem poleconym za potwierdzeniem odbioru , czy to jest wystarczajace zabezpieczenie ?

3. Jaka jast prowizja(łaczna pp i ebay) przykładowo przedmiot o wartości 1000zł .

4. Inne sugesitie , spostrzezenia  .

Z góry dziekuję za wszelka pomoc

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Re: Na co zwrócić uwagę sprzedając zagranice ?

1. tak, można maksymalnie do 5 komentarzy

2. ja bym wysłał listem poleconym wartościowym priorytetowym (wtedy list poleci samolotem i kupujący otrzyma szybko - max 7 dni; jeśli wyślesz ekonomicznym to czas dostawy to nawet 14 dni i dłużej), ale bez potwierdzenia odbioru, to jest dodatkowo 3 zeta wyrzucone w błoto, dlatego, że albo ich poczta zagraniczna nie zwraca, albo giną gdzieś po drodze, a jak dochodzą to nawet może minąć miesiąc

Ja też na początku wysyłałem z PO, ale jak zauważyłem, że na 20 wysłanych 4 doszły, to sobie dałem spokój

Co to prowizji to jeśli będziesz wystawiać przedmiot to na ostatniej stronie, na samym dole będzie podane ile wynosi prowizja
co do paypal to jest tak, że im droższy towar tym prowizja jest mniejsza, ja przy 88 funtach zapłaciłem prawie 4 funty prowizji. Na moje oko powinno być nie więcej niż 10 funtów przeliczone na złotówki.

do momentu opuszczeniu lista przez polski obszar celny możesz ją śledzić na stronie poczty polskiej.
natomiast jeśli sprzedaż  poczta królewska wogule nie rejestruje przesyłek nadawanych z zagranicy

jak będziesz potrzebował pomocy to pisz na priva

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź