anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież 357 EUR w biualych rękawiczkach

Wysłałem do polskiego eby w niedzielę przez formularz odwołanie od transakcji jednak nie dostałem odpowiedzi. Może jakiś moderator to przeczyta i odpowie. Poczekam do jutra.

Napisałem oczywiście o pomoc bo z Włochami dogadac się nie da. Napisałem przed momentem do niemieckiego ebay bo tam był sprzedany przedmiot zobaczymy czy  niemiecki ebay jest tak samo skłonny do odpowiedzi i w jaki sposób. Podaję wszystkie dane.

Poradżcie co z tym zrobić zanim zapytam prawnika lub zgłosze do prokuratury. Nie odpuszczę. A może przegrałem z góry ?

Witam. Piszę do polskiego oddziału ebay w sprawie #5116357207  niesłusznego zwrócenia użytkownikowi  357 EUR za zakup butów New Balance. Dokonano zakupu 9.10.2016 w niedzielę. Wysłaliśmy buty we wtorek 11.10.2016. Paczka została wysłana priorytetem numer nadania CP195211708PL. Kupujący otworzył 18.10 2016 sprawę z powodu nie otrzymania przedmiotu. Przedmiot został dostarczony do kupującego 19.10.2016 co można zobaczyć na śledzeniu przesyłki. http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=CP195211708PL Cały czas byłem w kontakcie ale kupujący nie odpowiadał mimo otrzymania przesyłki. Wysyłałem informacje do jego wglądu i administracji ebay. Mimo moich starań ebay zwrócił bardzo dużą sumę kupującemu 357 EUR  a buty też straciliśmy. Zostałem jako firma okradziony i pokrzywdzony przez ebay. Zamknięto sprawę z powodu niestety odpowiedź w języku włoskim
Ciao
Dopo aver esaminato la controversia, abbiamo deciso di emettere un rimborso completo a favore dell'acquirente.
Il codice della spedizione che hai fornito indica che l'oggetto e stato consegnato a un indirizzo diverso da quello fornito nei dettagli dell'ordine. Per essere protetto dal rischio di perdere una controversia, sei tenuto a effettuare la spedizione solo all'indirizzo presente nella pagina dei dettagli dell'ordine di eBay o nella pagina dei dettagli della transazione di PayPal.
E stato emesso un rimborso di EUR 357,00 il 6 nov 2016 a favore dell'acquirente. Il rimborso copre il prezzo di acquisto e le spese di spedizione originali.
Questo importo verra detratto dal tuo metodo di pagamento associato al tuo account.
Buty zostały wysłane na prawidłowy adres podany na PayPal przesyłka została dostarczona a my nie mamy butów ani 357 EUR.
Mamy zeskanowaną całą dokumentację transakcji. Żądamy od ebay zwrotu pełnej kwoty 357 EUR gdyż wywiązaliśmy się z transakcji. Nie rozumiemy dlaczego tak się stało i jeżeli nie odda ebay naszych pieniędzy skontaktujemy się z prawnikiem i z główny odziałem ebay. To jest niedopuszczalne. Prosimy o interwencję i natychmiastowy zwrot.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich co mają jeszcze nerwy i jaja handlowac na ebay.

Grzegorz

Wiadomość 1 z 41
ostatnia odpowiedź
40 ODPOW. 40

Dot.: Kradzież 357 EUR w biualych rękawiczkach

Anonymous
Nie dotyczy

trzeba do nich dzwonich,w tej chwili nie wiedzę innej opcji

odnośnie botów,już wstawiłem taki wątek,coś się porobiło takiego że nawet zaszokowało starych wyjadaczy,odpowiadają nam już automaty a nie żywi ludzie

Wiadomość 11 z 41
ostatnia odpowiedź

na 100% duża częsć odpowiedzi ebay to odpowidzi automatyczne wyslalne przez boty. 

Okradaja nas i jeszcze są idiotami bo te ich odpowiedzi czesto sa az idiotyczne i bez sensu.

Wiadomość 12 z 41
ostatnia odpowiedź

Napisałem przez formularz odwoławczy do niemieckiego ebay. Wyjaśniłem wszystko w ich ojczystym języku. Niestety odpowiedź znów automatyczna masz 45 dni na odwołanie ble, ble wejdź tu wejdź tam klikni to klnij tam i opisz sprawę tak w skórcie. Przecież tego nawet nikt nie tam nie czyta bo gdyby czytał to by odpowiedzieli jak ludzie.

Jedyne wyjście zdzwonić do nich i spróbować w ten sposób jak to nie pomoże napisze do Luxemburga. Maila nie mam ale ktoś z Was podał mi adres napiszę oficjalne pismo. Nie odpuszczę dla zasady. W końcu to nie mała kwota.

Jesteśmy bezradni na tym ebay.

A tak na marginesie pisałem tez do polskiego ebay to nawet nie odpowiedzieli a mogli by przynajmniej tak po ludzku odpisać i poradzić co zrobić a nawet pomóc. Przecież mają kontakt z odziałami ebay w Europie.

A tak na marginesie najgorsi w Europie kupujący to Włosi. Piszę z pełną odpowiedzialnością z doświadczenia jakie tu mam. Nie duże to doświadczenie  ale miałem z kupującymi z Włoch kilka przykrych sytuacji.

Pozdrawiam.

Grzegorz

Wiadomość 13 z 41
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy

po przegranej sprawie odwoływałeś się za pomocą linku w centrum rozstrzygania? to jest kluczowe,inaczej załatwią Cię przedawnieniem,to samo dotyczy listu do Luxemburga.

Wiadomość 14 z 41
ostatnia odpowiedź

piszą , że pozycja została dostarczona na adres inny niż  w szczegółach zamówienia.

więc coś jest nie tak , może wysłałeś na inny adres i kto inny odebrał , albo celowo tak kupujący zrobił , że podał inny adrses wysyłki np. do znajomego i teraz ma towar i pieniądze a ty nie masz nic

Wiadomość 15 z 41
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy

no dobra... teraz już wiem,spory włochów przekierowywane są na ebay.it niezależnie gdzie kupują.Teraz możemy się spodziewać x razy więcej sporów ze strony makaroniarzy.

Wiadomość 16 z 41
ostatnia odpowiedź

Napisałem do Włochów z ich formularza niestety w języku angielskim a oni swoje po Włosku. Ręce opadają. Znów bot pisze. Dziękujęmy za kontakt ble, ble ,ble. Z pewnością zależy Ci na satysfakcji ze sprzedaży na ebay. Myślimy, że jesteśmy pomocni. Wejdź tu i tu i masz 45 dni na reklamację. Przecież to sięga dna a może sięgnęło.

Jutro zdzwonię do ebay.de może jakiś tam gość odpowie mi co jest grane. Włosi bota wysyłają, Niemcy bota wysyłają a Polacy nic zero ! Przekierowali wiadomość do Włoch. Nie ma we Włoszech kogoś kto pisze i mówi w języku angielskim ? Prosiłem o język angielski w naszej komunikacji.

A na marginesie kiedyś na Ligurii tez mnie Włoch w jednym z  ich pensjoinatów oszukał na 100 eur. Jeszcze **bleep** udawał, że nie zna angielskiego.

Jutro się odezwę i powiem co powiedzieli w ebay.de.

Wiadomość 17 z 41
ostatnia odpowiedź

Bzura na resorach. Mam skany wysyłki śledzenia zdjęcia dokumentu wysyłki wszystko się zgadza, wszystko dobrze jest wysłane. Nie pomyliłem nawet przecinka.
Wiadomość 18 z 41
ostatnia odpowiedź

Przeciągam tem wątek ale tylko dla tego, że miałem napisać co dalej.

Niestety pisanie przez formularze nic ne da. Wciąż te same booty i ble, ble. Postanowiłem zadzwonić do Włoch. Super czas oczekiwania 4 minuty. Miła Pani ciepłym głosem pyta czego dusza pragnie. Naświetliłem całą sprawę ona zerknęła w numer sprawy i oczywiście rozumie sytuację widzi ją jak na tacy ale nic biedactwo nie może zrobić. Trzymałem angielski na wodzy aby czegoś nie powiedziec za dużo wyjasniałem jak mojemu dziecku. Niestety odpowiedziała z żalem łamanym angielskim, że sprawę powinienienem skierować do ebay.pl. Na marginesie czy ktoś z administracji czyta moje wypociny ? Bzura przeciez nasz ebay nawet nie raczył odpisać i pomóc dostałem kierunek Italia.

No nic. Dzwonię do ebay.de. Wybieram numer z formularza i czekam. Czas 30 minut, O cholera telefon się grzeje aż wreszczcie po wbijaniu kodu i przejściu wszystkich opcji  odezwał się głos. Och  miło. Mi to obojętne rozmawiamy w języku niemieckim czy angielskim. Nie wazne angielski wybrałem dla pewnoci. I co ? Nic znowu rozmowa 20 minut i nie moga pomóc ale przynajmniej skierowali mnie pod inny numer niemiecki. Dzwonię tam a tu tylko 3 minuty satysfakcja.. To kontakt do biura skarg i zarzaleń taki nasz Trybunał Kostytucyjny. Rozmowa trwała 40 minut i na końcu dowiedziałem, że zostałem oszukany przez serwis ebay.it nie napisze dosadniej bo tu zagląda młodzież. Osoba, kóra ze mną rozmiawiała rozumie wszystko i obiecała, że skontaktuje się z ebay.it aby wszystko wyjaśnili i nie w języku włoskim a angielskim mają dac odpowiedź. Ja mam się do tego ustosunkować i wysłac całą dokumentację transakcji. Ręce mi opadają ale ciąg dalszy nastąpi i napisze o tym wktrótce

Wytrzymał ktoś do końca i to przeczytał ?

Pozdrwiam.

Grzegorz

Wiadomość 19 z 41
ostatnia odpowiedź

Mam teraz spór od obywatela Stanów Zjednoczonych Ameryki tam są sami inteligenci. Statystycznie najwięcej przyznanych nagród Nobla. Przesyłka dotarła w 6 dni ale Urząd Celny trzyma przesyłkę 8 dni i dziś zwolnił dopiero. Wiem, że mają pierdla i wszędzie bomby wietrzą i zamachy a tylko buty adidas moje przynajmniej nie wybuchają. Przecież ten inteligent może zerknąć w USPS i mieć trochę wyrozumiałści. Ale nieee. Spór zwrot kasy przesyłka nie dotarła w terminie. Dojdzie do niego ale następny smród.

To wszystko porąbane.

Wiadomość 20 z 41
ostatnia odpowiedź