Koszty wysyłki za granice
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-01-2015 16:12
Witam
Mam niemieckie konto eBay i prowadzę sprzedaż lokalną w Niemczech.
Uruchomiłem ostatnio sprzedaż zagraniczną i mam problem z kosztami wysyłki.
Kiedyś na starym sklepie miałem taką opcję, że klienci z innych krajów kupowali przedmioty a koszty wysyłki były ustalane dopiero po zakupie, wpisywane w systemie i dopiero wtedy klient płacił.
Teraz nie widzę takiej opcji - jest tylko szczegółowa tabela wysyłki do różnych krajów (artykuł, waga i dopłata), ale to wymaga wpisywania dokładnej wagi do każdego produktu. Niestety mam ich kilka tysięcy i jest logistycznie niemożliwe.
Naprawdę nie da się umożliwić sprzedaży do innych krajów bez ustalania konkretnych kosztów wysyłki?
Dodam, że ustalenie uśrednionej kwoty też odpada bo regionów jest sporo i rozbieżnosć cen zbyt duża.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-01-2015 19:43
tak- ustawiałam klientowi,na ebay.de w dziale moto, opcja działa -takie mam info od niego-bo też był to niezły orzech do zgryzienia-ale dobrze się skończyło.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
09-01-2015 11:32
A konkretna odpowiedź jak ktoś chce pomóc (ukłon w stronę lenki) na forum powinna wyglądać tak 😉
1. Zaloguj się na eBay.pl
2. Na stronie Mój eBay, wybierz zakładkę Konto a w niej sekcję Warunki sprzedaży
3. Następnie kliknij Utwórz warunki
4. Z rozwijanej listy wybierz Wysyłka
5. W sekcji Wysyłka za granicę wybierz "Zryczałtowany: taki sam koszt dla wszystkich kupujących"
6. Z rozwijanej listy pt. "Miejsce dostawy" wybierz "Wybierz lokalizację niestandardową"
Wówczas poniżej pojawi się dodatkowe pole 'Inne miejsca dostaw - kupujący skontaktują się w sprawie kosztów". Tam masz dwie opcje "Wysyłka na Cały Świat" lub "Wysyłka do: Polska i następujących miejsc".
Dzięki temu Twoje przedmioty będą miały opcję sprzedaży za granicę, Twoje przedmioty pojawią się na zagranicznych serwisach, ale bez ceny przesyłki. Kupujący otrzyma informację, że w tej kwestii musi zwrócić się do Ciebie z pytaniem.
W moim przypadku błąd polegał na tym, że takich warunków nie da się utworzyć edytując już stworzone warunki wysyłki.
Ta opcja jest tylko przy tworzeniu nowych warunków wysyłki.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-06-2023 00:36
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-06-2023 00:37
nazwa warunków i opis warunków,co tam wpisać?

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »