Kłopot z kupującym

echo.32
Użytkownik
Witam
Klient kupił przedmiot w aukcji z licytacją jako jeden licytujący i nie chce zapłacić. Czy gdy wystawię przedmiot znowu, to znikną płatności dla Ebay za jego sprzedaż w moim koncie sprzedającego ? No bo faktycznie przedmiot nie został sprzedany.
Wiadomość 1 z 16
ostatnia odpowiedź
15 ODPOW. 15

Kłopot z kupującym

echo.32
Użytkownik
Dzieckochmielu - zwrócą mi koszty wystawienia (mniejsza z nimi), o ile się sprzeda. A jeśli się nie sprzeda to co z naliczoną prowizją od ceny końcowej, którą mimo niesprzedania przedmiotu trzeba będzie uiścić ? ?
Wiadomość 11 z 16
ostatnia odpowiedź

Kłopot z kupującym

otwirasz spór, kupujący ostrzeżenie, a Ty zwrot prowizji
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 12 z 16
ostatnia odpowiedź

Kłopot z kupującym

echo.32
Użytkownik
Niby proste i tak powinno być. Jak jednak skomentujesz przypadek Alpin2010 " możesz otworzyć spór bez gwarancji na zwrot prowizji wystarczy ze kupujący nie wyrazi zgody na zwrot i anulowanie prowizji i będziesz musiał zapłacić , ja miałem taki przypadek ostatnio , aukcje dla negatywów , gość licytuje z dwóch kont ,ta sama osoba wystawia po chwili nega , ja otwieram spór o zwrot prowizji i anulowanie aukcji , kupujący nie wyraża zgody i naliczona prowizja pozostaje do zapłaty"
Jak to logicznie możliwe, aby kupujący decydował o wyniku sporu ? Nie jest stroną sporu, tylko decydentem ? Czy to możliwe aby tak było??? - Dobrze zrozumiałam ?
Wiadomość 13 z 16
ostatnia odpowiedź

Kłopot z kupującym

Kupujący nie zapacił za przedmiot, dlatego masz możliwość otworzenia sprawy, kożystając z opcji
Sprzedałem przedmiot -> Do tej pory nie otrzymałem płatności.

http://pages.ebay.pl/help/sell/unpaid-items.html

Dokładnie tak jak mówi shaver_poland .
Wiadomość 14 z 16
ostatnia odpowiedź

Kłopot z kupującym

echo.32
Użytkownik
"ale jak za 2gim razem sie nie sprzeda i bedziesz chciala wystawic ponownie. To opłaty liczą się w całosci."
- W całości - WYSTAWIENIE za 1-szym i za 3-cim razem - rozumiem,
ale co Z PROWIZJĄ OD SPRZEDAŻY ?
Jeśli za pierwszym razem zapłacę prowizję za niesprzedany przedmiot, to gdy sprzeda się za 3-cim razem, to zapłacę 2x prowizję od sprzedaży za 1x sprzedany przedmiot ?
Wiadomość 15 z 16
ostatnia odpowiedź

Kłopot z kupującym

1 raz - niesprzedane - placisz prowizje od wystawienia
oplata za prowizje od sprzedazy - ubiegasz sie o jej zwrot

2 raz - sprzedane - placisz za wystawienie sprzedane naliczona jest oplata za sprzedaz -> nastepuje zwrot za wystawienie

W efekcjie 1 oplata za wystawienie i 1 oplata za sprzedaz.

2 raz - niesprzedana - placisz za wystawienie, nie ma oplaty za sprzedaz

i tak dalej...
Wiadomość 16 z 16
ostatnia odpowiedź