anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jeśli kupujący wystawił już pozytywny komentarz to może otworzyć spór i z jakiego powodu ?

Witam.

Prosze  o pomoc - co moge zrobić w tej kwesti i czy mam jakieś szanse na swoja obrone .

Klient z Niemiec kupuje przedmiot poprzez złożenie propozycji cenowej , ja zgadzam się . On wpaca kase ja wysyłam przedmiot natychmiast po wpłacie . Paczuszka dociera po trzech dniach - Niemiec wystawia pozytywny komentarz że jest bardzo zadowolony .

Komentarz wystawia rano a po pięciu godzinach jest juz nie zadowlolony i zakłada spór w rubryce ( inny problem ) ... przedmiot nie zgodny z opisem gdzie wszystko pokazane i opisane . Co w takiej sytuacji począć - można odpisac sensownie aby ebay zamknął sprawe bo przecież jest pozytyw. nie wiem co mam robić w takiej sytuacji i prosze o pomoc.

W życiu piękne są tylko chwile ...
Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Dot.: Jeśli kupujący wystawił już pozytywny komentarz to może otworzyć spór i z jakiego powodu ?

To był nowy przedmiot?

Odpisałbym, że kupujący wystawił już pozytywny komentarz, w którym pisze że jest bardzo zadowolony, ale jak chce to niech odeśle przedmiot a Ty zwrócisz kase.

Nie marnuj sobie nerwów takimi kupującymi. Wystawił Ci już pozytywa więc jak odeśle przedmiot to zwróć kase, odzyskaj prowizje i zapomnij o nim.

Ja bym tak zrobił.

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Dot.: Jeśli kupujący wystawił już pozytywny komentarz to może otworzyć spór i z jakiego powodu ?

Anonymous
Nie dotyczy

IMHO jeśli zgadzasz się na odesłanie przedmiotu to tak jakbyś przyznał się do winy że coś jest nie tak z przedmiotem.

Moja rada jest taka.... kontynuoować spór,administracja i tak nakaże zwrócić przedmiot bo to jest jedyna mozliwa opcja.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Można to i tak rozumieć.

I tak i tak pewnie zwróci, o ile wyśle.

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Witam.

Jest to przedmiot używany a mianowicie czapka wojskowa - zrobiłem 28 zdjęć wszystko pokazałem , każde uszkodzenie i mankamenty i nic nie było do ukrycia . Czapka dochodzi na miejsce  - kupujący wustawia pozytywa że wszystko szybko i sprawnie ..... i nagle zakłada spór kasa zablokowana .

Ciągle negocjujemy w sporze . Problem z jego strony jest taki , .ze komentarz wystawił ale dopatrzył sie że otok na czapce jest biały jak widac konkretnie , że to kolor czerwony czyli czapka wojsk pancernych a on twierdzi że to biały bo z racji wieku kolor lekko podbladł i zapiera się przy swoim co dla mnie jest nie do przyjęcia . Proponuje częściowy zwrot mimo tego , że zaznaczyłem w aukcji że zwrotow nie przyjmuje .  Dla mnie sprawa jest jasna a jak podejdzie do sprawy ebay to cholera wie . Kolejny argument z jego strony i pisze mi - zobacz ile mam komentarzy i jestem dobrym użytkownikiem .

Dla mnie sprawa jest zamknięta ale spór trwa i takie to sytuacje sie rodzą czyli zawsze może być różnie nawet po komentarzu ktos zechce odebrać kase od ciebie bo coś mu świta w głowie .

Co ty na to ????

W życiu piękne są tylko chwile ...
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź