24-01-2012 11:59
Witam!
czy ktoś z was rozwiązał problem kontaktu telefonicznego z klientami po niemieckiej stronie? Chciałem założyć numer VOIP w niemieckiej numeracji, ale posiadają regulacje które wymagają odemnie wysyłania aktualnych niemieckich rachunków za prąd etc.
Czy jest jakieś łatwe i możliwie niedrogie rozwiązanie które umożliwia klientom kontakt telefoniczny z moją firmą po stawkach lokalnych?
15-02-2012 13:08
Własnie przygotowujemy sie do handlu na eBay i również szukam sposobu założenia numeru Voip z niemieckiej strefy numeracyjnej.
Jedynym sposobem który znalazłem jest posiadanie kogos zaufanego w Niemczech na kogo zostanie usługa zarejestrowana.
Zastanawiam sie nad karta prepaid Vodafone koszt odebranego połaczenia w Polsce to 0,13EUR. Jakaś akternatywa tyle że drogo.
16-02-2012 00:14
Z praktyki wiem że telefonów z niemiec nie jest dużo przy sprzedaży. Główny kontakt jest przez ebay poprzez wiadomości - mam wrażenie że klienci wolą taki kontakt bo zostaje historia w ebay'u na wypadek jakiegoś problemu. Jest firma która się zajmuje kontaktem z klientem niemieckim i wogóle całą obsługą aukcji - jak coś napisz na priv to Ci dam namiar.