anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kotoś już korzystał z GLOBAL EXPRES poczy polskiej?

Ponoć deklarują czas dostawy i jak będzie opóżnienie to wypłacają odszkodowanie.

Ponoć do USA 8 dni, cena do 0,5kg 41zł z VAT-em...  przy podpisaniu umowy cena do negocjacji.

Wiadomość 1 z 352
ostatnia odpowiedź
351 ODPOW. 351

Global do Izraela doszedł w 13 dni.

Wiadomość 221 z 352
ostatnia odpowiedź

Global do Australii doszedł w 10 dni. Nie ma zupełnie trackingu na stronie poczty australijskiej, ale na naszej stronie jest tylko, że dotarło do Sydney i następnego dnia jest już "Doręczono" oraz przychodzi potwierdzenie SMS. Podobnie w przypadku paczki priorytetowej, chociaż Global jest zdecydowanie szybszy.

Wiadomość 222 z 352
ostatnia odpowiedź

Global do Korei Południowej doszedł w zaledwie 6 dni (do doręczenia). Śledzenie jest.

Wiadomość 223 z 352
ostatnia odpowiedź

Global na Cypr dotarł do adresata w 7 dni. Śledzenie jest.

Wiadomość 224 z 352
ostatnia odpowiedź

40 dni temu wysłałem list polecony priorytetowy do Australii i cisza, nie dotarł.
Spróbować Globalem? Dodam do tej pory wysyłałem w świat tylko polecony priorytet za 16/17zł. a tu masz Australia zawiodła.

Wiadomość 225 z 352
ostatnia odpowiedź

Napisz na Facebooku Australia Post - Poczta Polska nie ma śledzenia, ale oni mają.

Dzisiaj właśnie wysłałem Globala do Australii. Ostatnio było 10 dni.

Global do Kanady dotarł w 8 dni.

Wiadomość 226 z 352
ostatnia odpowiedź

Global do Chin dotarł w 11 dni do doręczenia, natomiast w Pekinie był już po 6-dniach. Jest śledzenie.

Wiadomość 227 z 352
ostatnia odpowiedź

Zaczyna być problem z Globalami do USA - wszystkie od 23 sierpnia nadal nie dotarły do NY.

Te z 19 sierpnia jeszcze dotarły w ciągu 14 dni.

Wiadomość 228 z 352
ostatnia odpowiedź

Globale z 23 sierpnia nadal stoją, ale za to te z 27-go oraz 28-go sierpnia bez problemów zostały zeskanowane po 7-8 dniach i są w transporcie. Te późniejsze z 29-go sierpnia i dalej też stoją. Wygląda na to, że przyczyną jest huragan Dorian.

Wiadomość 229 z 352
ostatnia odpowiedź

Wszystko do USA teraz stoi. Na 9 przesyłek Global Express żadna do tej pory nie dotarła do NY.

Mam nawet tracking paczki nadanej w Niemczech, która wyszła z lotniska we Frankfurcie 24 sierpnia, a do tej pory nie została zeskanowana w NY. Co tam się dzieje?

Wiadomość 230 z 352
ostatnia odpowiedź