Anulowanie przesyłki w Australii

Witam,

Wysłałam kurtkę o sporej wartości do Australii.

Po około miesiącu od sprzedaży kupujący otworzył sprawę a Ebay zwrócił mu pieniądze.

W dodatku nawet prowizja od sprzedaży nie została mi zwrócona, co jest absolutnym hitem i nie wiem dlaczego Ebay w ten sposób za każdym razem postępuje.

Teraz moje pytanie - czy istnieje możliwość by przesyłka nie została dostarczona do odbiorcy i wróciła do nadawcy?

Dziękuję

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Witam.

W twoim przypadku wszystko jest możliwe . Australia to kontynent gdzie przesyłki idą najdłużej z możliwych - wszystko tam przechodzi kwarantanne . Czas dostawy to min 40 dni. a max to 80 dni. ( przybliżone liczby ) Zależy jak wysłałeś - jeżeli paczka poszła droga morską to powodzenia a jak samolotem to te 60 dni trzeba odczekać . Masz przecież numer śledzenia więc próbuj szukać przesyłki gdzie jest  - jeżeli ktoś nie odbierze to przesyłka wróci ale nigdy nie wiadomo kiedy .Trzeba się często komunikować z kupującym co zaoszczędzi takich sytuacji . 

1. Jeżeli po miesiącu KUPUJĄCY otworzył sprawę a Ebay zwrócił pieniądze to pewnie nie reagowałeś dość szybko na sytuację.

2. Pisz do Ebay i przedstaw sytuację że nie otrzymałeś zwrotu prowizji.

3. Musisz sam sprawdzić czy przesyłka została dostarczona  - zawsze wysyłaj priorytet polecony !!! wtedy kupujący musi potwierdzić odbiór inaczej nie otrzyma przesyłki . Paczka wróci ale nigdy nie wiadomo kiedy .

W życiu piękne są tylko chwile ...
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Niestety, przykro mi , ale nie otrzymasz zwrotu prowizji. EBay zwraca prowizje tylko w przypadku gdy spor  zostanie rozstrzygnięty bez ingerencji eBay.

Ustaw czas dostawy na np. 3 miesiące. Kupujący może otworzyć spór dopiero po upłynięciu obiecanego terminu dostawy.

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

" EBay zwraca prowizje tylko w przypadku gdy spor zostanie rozstrzygnięty bez ingerencji eBay."

Dziękuje za te informacje

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź